Update articol:

Orban: Criza politică şi guvernamentală afectează parţial capacitatea deplină a Guvernului; fiecare să îşi facă datoria

Orban

Criza politică şi guvernamentală afectează parţial capacitatea deplină a Guvernului, dar fiecare trebuie să îşi facă datoria, a declarat duminică preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o conferinţă susţinută la Iaşi.

“Guvernul trebuie să îşi facă datoria. Sigur, faptul că avem o criză politică şi guvernamentală afectează parţial capacitatea deplină a Guvernului, dar fiecare trebuie să îşi facă datoria”, a răspuns jurnaliştilor Ludovic Orban atunci când a fost întrebat dacă în acest moment România mai este guvernată.

Despre ce înseamnă “deplina capacitate”, Orban a explicat: “Din moment ce ţi-ai pierdut majoritatea parlamentară şi ţi-au plecat şase miniştri titulari, care în mod evident sunt înlocuiţi de nişte miniştri interimari, dar care au o perioadă şi o capacitate de exerciţiu limitată, nu e ca şi cum ai avea un guvern în deplină capacitate”, potrivit Agerpres.

Acesta a spus, totodată, că “şi în ministerele în care există miniştri interimari, aceştia trebuie să îşi facă datoria”.

“Guvernul trebuie să funcţioneze într-un fel. Problemele curente, problemele de zi cu zi trebuie rezolvate. Trebuie date răspunsuri potrivite, imediat, la fiecare dintre situaţiile care reclamă intervenţia Guvernului. De la începerea anului şcolar, de la luarea de măsuri pentru a reduce creşterea numărului de infectări zilnice, luarea de măsuri pentru a face faţă practic creşterii numărului de îmbolnăviri, creşterea numărului de paturi în secţiile normale şi secţiile de terapie intensivă, şi aşa mai departe”, a arătat Orban.

Ludovic Orban s-a aflat duminică la Iaşi pentru a-şi prezenta moţiunea de candidatură la preşedinţia partidului în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021