Update articol:

Orban: Dorinţa de a forţa convocări ale forurilor statutare nu face bine; nu particip la BPN al PNL

Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că a decis să nu participe la şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului convocat de echipa lui Florin Cîţu, motivând că nu a fost informat despre această reuniune şi nu a putut verifica dacă îndeplineşte condiţiile statutare.

“Astăzi, fără să fiu informat, colegi de-ai mei au convocat Biroul Politic Naţional a doua oară, ignorând preşedintele partidului şi refuzând un dialog cu preşedintele partidului. Am decis să nu particip la această şedinţă despre care nu am fost informat, nu am putut să verific îndeplinirea condiţiilor statutare de convocare. Preşedintele partidului este garantul respectării statutului şi atâta timp cât eu nu am toate informaţiile necesare cu privire la convocarea unui for statutar al PNL, nu pot să ştiu dacă el este statutar sau nu. (…) Dorinţa asta de a forţa convocări ale forurilor statutare, mai ales într-o situaţie de criză politică, în care cetăţenii privesc cu îngrijorare ce se se întâmplă, nu face bine. Deciziile nu se iau la cald, nu se iau numai de o grupare din interiorul partidului, deciziile trebuie să reflecte voinţa, opiniile exprimate de fiecare membru al PNL. Unitatea PNL este fundamentală, nu poate fi asigurată prin convocări şi prin impunerea unor puncte de vedere la limita statutului de către nişte oameni care au o percepţie subiectivă asupra situaţiei”, a spus Orban, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a arătat că doreşte să convoace BPN al PNL, iar înainte de această reuniune să aibă o întâlnire cu premierul şi cu toţi actorii implicaţi în criza politică.

“Doresc să convoc Biroul Politic Naţional al partidului, dar îmi doresc ca această convocare să permită participarea tuturor colegilor mei din Biroul Politic Naţional şi mai ales doresc ca până la convocarea Biroului Politic Naţional să am o discuţie cu premierul Florin Cîţu, să am o discuţie cu toţi actorii implicaţi în această criză politică, astfel încât să degajăm o soluţie care să ne permită o guvernare serioasă, responsabilă şi performantă în continuare în această structură a coaliţiei, care din punctul meu de vedere este singura coaliţie posibilă care poate să guverneze în interesul Românei”, a afirmat preşedintele PNL.

Biroul Politic Naţional a fost convocat pentru, joi, la solicitarea echipei lui Florin Cîţu.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera