Update articol:

Orban: Listarea Hidroelectrica și a Aeroporturi București fac parte din planul de guvernare; majorarea de capital a CEC Bank poate fi suplimentată cu o ieșire pe piața de capital

Listarea Hidroelectrica și a Aeroporturi București fac parte din planul de guvernare, iar majorarea de capital a CEC Bank poate fi suplimentată cu o ieșire pe piața de capital, a spus, astăzi, premierul Ludovic Orban.

Acesta a asistat la preluarea mandatului de către ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Financialintelligence.ro a adresat celor doi o întrebare venită din partea investitorilor pe piața de capital, postată pe Grupul Investitorilor Puternici, de pe Facebook: “Masuri economice care au legatura cu bursa anuntate in spatiu public de noul ministrul de finante. Care din ele credeti ca este posibil sa fie puse in aplicare si care nu ?

-listari CEC, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti

-eliminare impozit pe dividende

-eliminare CASS pe alte venituri, in afara celor salariale (…)

-modificare oug 114 (eliminare suprataxare sector energie, eliminare suprataxare sistem financiar-bancar, eliminare suprataxare sector comunicații)

-reducerea taxelor pe forta de munca.

Florin Cîțu a răspuns: “Toate sunt propuse. Pe cele cu impact bugetar, am cerut deja (n.n. evaluarea), pentru celelalte, ne vom consulta și cu cei doi reglementatori BNR și ASF.”

Ludovic Orban a completat: „Ați văzut că listarea Hidroelectrica și Aeroporturi București fac parte din planul de guvernare. La CEC, am înțeles că este deja o procedură aprobată la nivelul Comisiei Europene, dar ea poate fi suplimentată chiar cu o ieșire piața de capital. Ministerul Finanțelor trebuie să formuleze propunerea.”

Recent, Comisia Europeană a constatat că planurile României de a injecta capital în valoare de 200 de milioane euro în CEC Bank, care este deţinută integral de stat, nu implică acordarea unui ajutor de stat. Comisia a constatat că recapitalizarea va fi realizată în condiţiile pieţei şi, prin urmare, nu implică niciun ajutor de stat în favoarea băncii în sensul normelor UE. 

 

Premierul Orban: Să fim serioşi, economie de piaţă fără bursă de valori nu se poate

 

 

 

Comisia Europeană a aprobat recapitalizarea CEC Bank

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

VES SA (VESY) (25/11/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 25.11.2020