Update articol:
PROCESE ÎMPOTRIVA DEPARTAMENTULUI DE STAT AMERICAN ŞI USAID

Organizaţia americană Judicial Watch a cerut toate documentele legate de finanțările lui Soros în România

Cerere Judicial Watch

Organizaţia a mai solicitat toate comunicațiile în acest sens avute de ambasadorul Hans Klemm și orice alt angajat din subordinea misiunii din România

 

Fundația Judicial Watch a dat în judecată Departamentul de Stat al SUA și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în luna martie, privind documentele legate de finanțarea activităților politice ale Fundațiilor Open Society Soros (OSFR) din România şi Columbia, potrivit site-ul fundației.

Procesul Fundaţiei Societății Deschise Soros din România a fost intentat, după ce statul și USAID nu au răspuns unei solicitări Judicial Watch din 16 octombrie 2017, care cerea:

  • toate documentele referitoare la orice contracte, granturi sau alte alocări/ plăţi de fonduri de către Departamentul de Stat către Fundaţia pentru Societate Deschisă – România şi/sau către personalul său şi/sau orice filială OSFR sau afiliată. Aceste documente includ, dar nu se limitează la propuneri, contracte, cereri de finanțare, autorizații de plată, facturi și înregistrări bugetare similare, precum și orice comunicare între acestea, între funcționarii Departamentului de Stat, angajați sau reprezentanți și funcționari ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (“USAID”);
  •  toate documentele de comunicare între orice funcționari, angajați sau reprezentanți ai Departamentului de Stat, inclusiv, dar fără a se limita la ambasadorul SUA, Hans Klemm, precum și orice funcționari, angajați sau reprezentanți ai Fundației pentru o Societate Deschisă – România, filialele și/sau organizații;
  •  toate evaluările, rapoartele sau înregistrările similare referitoare la activitatea OSFR și/sau filialele sau organizațiile afiliate.
  •  toate documentele de comunicare transmise prin intermediul sistemului SMART al Departamentului de Stat, trimise către sau de la orice angajat al guvernului SUA care operează sub autoritatea șefului misiunii la București, în legătură cu Fundaţia pentru o Societate Deschisă, filialelor sale și/sau organizațiilor afiliate.

Judicial Watch susţine că, la fel ca şi în alte părţi ale lumii, o serie de entităţi şi proiecte ale Soros în România sunt de asemenea finanţate de guvernul Statelor Unite: “Centrul Român pentru Jurnalism Independent, care este sprijinit de Open Society Institute din New York, a primit recent 17.000 de dolari de la Departamentul de Stat. În februarie 2017, Laura Silber de la Fundaţia Open Society a condamnat «guvernele neliberale» din Balcani, cum ar fi Macedonia, Albania şi România, pentru că au lucrat împotriva ONG-urilor Soros. În România, în martie 2017, liderul partidului de guvernământ a acuzat că Fundațiile Soros, înfiinţate în 1990, au finanțat răul”.

Judicial Watch arată, de asemenea, că ONG-urile lui Soros Soros din Columbia primesc milioane de la USAID.

“Este timpul ca americanilor să li se permită să vadă documentaţia Departamentului de Stat cu privire la finanţarea publică a Fundaţiilor  Soros”, a declarat preşedintele Judicial Watch, Tom Fitton, adăugând:  “Miliardarul George Soros are nevoie de asistenţă zero de la contribuabili pentru a-şi promova agenda sa în străinătate”.

Recent, Ramona Cotca, avocată de la Judicial Watch, a declarat: “Scopul nostru este lupta împotriva corupției. Am depus o cerere la Departamentul de Stat pentru Fundațiile lui George Soros. Avem mai multe cazuri. În Albania, fundația a primit nouă milioane. Am inițiat cazul în România, datorită legăturii mele cu țara. Au fost multe proteste în ultimii ani. (…) Corupția este oriunde, și în America este corupție. În Macedonia, ambasadorul american este foarte apropiat de fundația lui Soros”.

Recent, administraţia Obama a acordat sume de peste 8 milioane de dolari unui grup sprijinit de miliardarul american George Soros pentru finanţarea unor activităţi de stânga în Albania, afirmă organizaţia conservatoare Judicial Watch.

„George Soros a batjocorit legile americane privind actele de caritate”

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021