Update articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Un medicament al Gilead Sciences poate ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului

https://finance.yahoo.com/ https://finance.yahoo.com/

Acțiunile firmei americane de biotehnologie Gilead Sciences au crescut luni cu aproape 5%, după ce un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că medicamentul creat de Gilead – remdesivir – prezintă semne că ar putea ajuta la tratarea coronavirusului mortal, informează CNN.

“Există un singur medicament în acest moment despre care credem că poate avea o eficacitate reală, iar acesta este remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, un director general adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la o conferință  la Beijing.

Oficialii de la OMS au adăugat că studiile clinice ale „remdesivir” asupra oamenilor sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni.

Compania de biotehnologie a declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autoritățile din China pentru a afla dacă „remdesivir”, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului.

Gilead Sciences a confirmat pentru CNN Business că lucrează cu autoritățile medicale din China la două studii pentru pacienții care au fost infectați cu Covid-19, denumirea oficială a acestei tulpini de coronavirus.

„Cele două studii – unul la pacienții cu boală severă și altul la pacienții cu boală moderată – sunt în prezent înscriși și anticipăm rezultate în aprilie”, a spus purtătorul de cuvânt al Gilead. 

Compania a mai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că „remdesivir” a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), doi viruși similari cu noul coronavirus apărut în orașul Wuhan.

Gilead Sciences nu este singura firmă de medicamente care speră să găsească un tratament de succes pentru coronavirus.

Giganții farmaceutici Johnson & Johnson (JNJ) și GlaxoSmithKline (GSK) lucrează, de asemenea, la vaccinuri. Compania biotehnologică AbbVie (ABBV) a spus că a văzut rezultate promițătoare pentru tratament folosind un amestec din două dintre medicamentele pentru HIV și Tamiflu, care este făcut de gigantul elvețian farmaceutic Roche (RHHBF) și Chugai Pharmaceutical Co (CHGCY) din Japonia. Companiile de medicamente mai mici Moderna (MRNA), Inovio Pharmaceuticals (INO) și Novavax (NVAX) lucrează de asemenea la tratamente.

 

Gilead Sciences (GILD) a fost doar una dintre două companii ale căror acțiuni au crescut, luni, în condițiile în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 1.000 de puncte, în urma incertitudinilor generate de răspândirea COVID-19 în Italia, Coreea de Sud și Iran.

 

 

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021