Update articol:
Dr Fauci, cel mai reputat specialist în boli infecţioase din SUA, spune că Remdesivir poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19

Trump vrea ca FDA să aprobe „cât de repede poate” medicamentul Remdesivir ca tratament pentru coronavirus

  • Președintele Donald Trump a declarat miercuri că dorește ca Administrația Alimentelor și a Medicamentului (FDA) să aprobe „cât de repede poate” medicamentul remdesivir ca tratament pentru coronavirus

 

Președintele Donald Trump a spus că dorește ca Administrația Alimentelor și a Medicamentului (FDA) să aprobe „cât mai repede” medicamentul Remdesivir de la  Gilead Sciences ca tratament pentru coronavirus, potrivit CNBC. „Am dori să vedem aprobări foarte rapide, în special cu lucrurile care funcționează”, a spus el la o masă rotundă la Casa Albă.

La începutul zilei, FDA a spus că a fost în discuții „susținute și în curs de desfășurare” cu Gilead pentru a face Remdesivir disponibil pentru pacienții cu Covid-19 „cât mai repede posibil”.

Consilierul pentru sănătate la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci, a declarat că medicamentul experimental antiviral Remdesivir a dovedit un efect ”clar” în tratamentul noului coronavirus în cadrul unui studiu clinic, putând deveni tratamentul standard pentru COVID-19.

”Datele arată că Remdesivir are un efect clar, semnificativ şi pozitiv asupra reducerii timpului de vindecare” la bolnavii de coronavirus, a dat el asigurări de la Casa Albă. 
Acest lucru dovedeşte că ”un medicament poate contracara virusul”, a apreciat expertul celulei de criză privind noul coronavirus.

Miercuri seara, Trump a numit rezultatele dezvăluite de Fauci un „lucru foarte mare” în lupta împotriva virusului. 

Rezultatele preliminarii ale unui studiu clinic guvernamental au arătat că pacienţii trataţi cu Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit placebo, rezultatele fiind salutate de Fauci ca fiind ”extrem de importante”.

Fauci a spus că timpul mediu de recuperare pentru pacienții care au luat medicamentul a fost de 11 zile, comparativ cu 15 zile în grupul placebo. Rezultatele au sugerat un beneficiu de supraviețuire, cu o rată a mortalității de 8% pentru grupul care a primit Remdesivir, față de 11,6% pentru grupul placebo, potrivit unei declarații a Institutului Național de Sănătate publicat miercuri.

”Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Acest lucru este foarte important”, a declarat Fauci reporterilor la Casa Albă, comparând anunţul cu un moment din 1986, ”când căutam medicamentele pentru HIV şi nu aveam nimic”.

Acţiunile Gilead au crescut cu peste 7% în urma informaţiilor.

Fauci a spus că ”FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el”.

În pofida emoţiei provocate de aceste informaţii, dr. Lawrence K. Altman, membru al The Wilson Center din Washington DC, a spus că este nevoie de mai multe date.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%