Update articol:

OTP Bank a încadrat creditele de nevoi personale garantate cu ipotecă în categoria creditelor ipotecare

OTP Bank România informează că a modificat încadrarea creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă, incluzându-le în categoria creditelor ipotecare, așa cum sunt definite de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 și interpretate de Ministerul Finanțelor Publice, potrivit unui comunicat.

Reclasificarea vine în contextul în care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, reprezentanții băncii solicitau într-o adresă către Ministerul Finanțelor Publice și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri clarificări cu privire la definiția dată de Ordonanța de Urgență nr. 37/2020 creditului ipotecar și respectiv încadrarea în cuprinsul acesteia a creditelor de nevoi personale garantate cu ipotecă.

Imediat după răspunsul Ministerului Finanțelor Publice, modificarea a fost efectuată automat în sistemul băncii, iar procesul de informare a clienților este în curs de desfășurare, ei primind o notificare cu modificările operate, inclusiv noul grafic de rambursare.

OTP Bank amintește, totodată, că încadrarea inițială nu a afectat în niciun fel clienții întrucât calculul privind plata dobânzilor amânate produce efecte doar în momentul expirării termenului de suspendare a plății ratelor și nu presupune niciun demers din partea acestora.

OTP Bank a anuntat ca a solicitat clarificări de la autorități, după ce Asociația Credere a anunțat că solicită Ministerului Finanțelor Publice demararea unui control tematic la băncile comerciale privind suspendarea plăţii ratelor.

OTP Bank a solicitat clarificări de la autorități, cu privire la interpretarea prevederilor Ordonanței privind amânarea ratelor

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020