Update articol:

Ovidiu Alexei şi-a dat demisia de la Electrificare CFR: “Am sesizat DNA cu privire la unele contracte de energie şi certificate verzi, încheiate preferențial”

Ovidiu Alexei şi-a înaintat demisia din funcţia de director general al Electrificare CFR.

În documentul transmis către Consiliul de Administraţie al Electrificare, Ovidiu Alexei spune că demisionează din cauza respingerii planului de dezvoltare și reorganizare a societății, elaborat în vederea eficientizării actului managerial și reducerii cheltuielilor, dar şi piedici puse atunci când a dorit să rezilieze unele contracte semnate ilegal.

Ovidiu Alexei spune: “Până la numirea mea în funcția de Director General, toate contractele de energie și certificate verzi au fost semnate în lipsa unei proceduri și a unei comisii de selecție, starea de fapt ducând la încheierea unor contracte preferențiale, netransparente, cu prețuri cuprinse între 240 – 270 lei/ Mwh. Toate neregulile enumerate mai sus se regăsesc în rapoartele de control, care au fost înaintate către DNA. Precizez că imediat după elaborarea și aprobarea procedurii, precum și înființării comisiei de selecție a ofertelor, au fost declarate câștigătoare 7 societăți din 14 participante cu prețuri cuprinse între 140 – 227 lei/Mwh. Datorită acestor prețuri scăzute, m-am confruntat din nou cu nenumărate piedici în semnarea contractelor cu cele 7 societăți declarate câștigătoare de catre comisia de selecție (mailuri nefuncționale, concedii medicale/odihna, tergiversarea semnării contractelor cu firmele câștigătoare etc.)”.

Ovidiu Alexei aminteşte în demisie şi de teama angajaților din structurile abilitate de a-și desfășura activitatea de control: “S-a ajuns la situații în care salariații îmi comunicau că le este frică să scrie în raport neregulile constatate, spunându-mi ca eu o să plec, iar dânșii vor rămâne și vor avea de suferit consecințele. Precizez că până la mandatul meu, la sediul central, nu au mai fost efectuate controale de 14 ani, motiv pentru care am solicitat controlul extern”.

Ovidiu Alexei spune că s-a confruntat şi cu “sabotajul” din partea unor angajați de a NU veni la serviciu după plângerile făcute la DNA, și anume: “Directorul Exploatare în concediul medical de 3 luni de zile, Directorul Comercial în concediu medical/concediu de odihnă de 3 luni de zile, Directorul General Adjunct în concediu de odihnă, Directorul economic vacant de 4 luni , în acest moment toți directorii nefiind la serviciu și în tot acest timp, activitatea desfășurându-se normal și fără prezența persoanelor mai sus menționate”.

Alte motive ale demisiei lui Ovidiu Alexei sunt:

“- Piedici aduse în actualizarea tarifelor practicate de ani de zile si neactualizate la zi
conform inflatiei, pentru a aduce profit societatii. Erau tarife neactualizate din anul
2011.
– Piedici în a găsi soluții profitabile cu spațiile unde tot persoanele de mai sus amintite, plus alte 5 peroane, locuiesc fara forme legale, în spații unde societatea plătește toate utilitățile de 10 ani. ( aproximativ 48.000 lei/an)”.

S.C.”Electrificare CFR” S.A. este o filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”-S.A.

Răzvan Nicolescu, Președintele Asociației pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice, a declarat, recent, că este nevoie de “liberalizarea pieței de furnizare de energie electrică prin reforma eliminării monopolului ilegal al CFR Electrificare pe care Autoritatea Naționala de Reglementare în Energie îl tolerează într-un profund dispreț faţă de prevederile legislației europene şi faţă de interesele consumatorilor ce nu beneficiază de preţuri mai mici provenite din coordonarea traficului trenurilor cu evoluția curbei de consum la energie electrică».

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021