Update articol:

Comisia Europeană: Green Deal – pilon esenţial al strategiei de redresare a UE

Miniştrii energiei din Uniunea Europeană au discutat, miercuri, împreună cu comisarul pentru Energie, Kadri Simson, despre situația și provocările politicii energetice și pregătirea sectorului energetic pentru a răspunde crizei COVID-19.

Miniștrii au ajuns la concluzia că sistemul energetic european este rezistent și că în prezent nu există riscul de întrerupere a furnizării, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene.

“Această urgenţă fără precedent a pus sistemul nostru energetic la încercare. Sunt mândră să afirm că şi-a dovedit rezistenţa şi că nu a avut loc nicio întrerupere a aprovizionării cu energie. Doresc să le mulţumesc statelor membre, companiilor energetice europene şi operatorilor de reţele din Europa.(…) Trebuie să profităm de această ocazie pentru a accelera progresele în direcţia obiectivului de neutralitate climatică. Pactul verde va fi elementul central al planului de redresare, iar energia va juca un rol important în acest sens”, a declarat comisarul Kadri Simson.

Tomislav Coric, ministrul energiei din Croația, a declarat: “Sectorul energetic este coloana vertebrală a economiei care asigură continuarea unei anumite normalități de viață”.

În cursul discuţiilor, a existat un sprijin puternic pentru Acordul Verde European ca parte esențială a strategiei de redresare a UE.

Comisia a fost invitată să îşi menţină nivelul ridicat de ambiţie şi să pună în aplicare iniţiativele planificate în agenda sa, precum strategia de integrare inteligentă a sectorului energetic, valul de renovări şi strategia privind energia offshore.

Planurile naționale de energie și climă au fost, de asemenea, discutate, iar comisarul a transmis un mesaj clar cu privire la importanța lor în cadrul Uniunii Energetice și Acordului verde european, insistând că statele membre care încă nu și-au prezentat planurile ar trebui să facă acest lucru fără întârziere.

Comisarul a încheiat spunând: Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să rămânem fideli valorilor noastre și să nu pierdem din vedere obiectivele noastre pe termen lung. Reuniunea a transmis un mesaj puternic că energia curată trebuie să fie  centrul recuperării Europei din criză.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera