Update articol:

Papa Francisc a prezidat o ceremonie dedicată Ucrainei şi Rusiei, condamnând un ”război odios”

Papa francisc

Papa Francisc a condamnat vineri, la Vatican, “războiul odios” împotriva “fraţilor noştri ucraineni fără apărare”, în cadrul unei ceremonii dedicate Ucrainei şi Rusiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Zilele acestea (…) bombele distrug casele multora dintre fraţii noştri ucraineni fără apărare”, a declarat Suveranul Pontif argentinian în timpul slujbei religioase oficiate la Bazilica Sf. Petru din Roma, înainte de a încredinţa Ucraina şi Rusia Fecioarei Maria.

“Acest război odios (…) provoacă frică şi confuzie în toată lumea”, a adăugat papa Francisc în faţa a aproximativ 3.500 de persoane, printre care ambasadorul ucrainean şi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

Circa 2.000 de credincioşi s-au adunat în Piaţa Sf. Petru pentru a urmări ceremonia pe ecrane uriaşe, potrivit serviciului de presă al Sfântului Scaun, în timp ce preoţi şi episcopi din întreaga lume au fost chemaţi să se alăture acestei rugăciuni în acelaşi timp.

Simbol al importanţei acordate acestui eveniment de către Vatican, acesta din urmă a distribuit în avans textul rugăciunii în 35 de limbi, un fapt rar.

În ultimele săptămâni, papa Francisc – care a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar şi cu patriarhul ortodox al Moscovei Kirill – şi-a înmulţit apelurile pentru pace în Ucraina, denunţând un “masacru” în această ţară în care “curg râuri de lacrimi şi de sânge”.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative