Update articol:

Parlamentul Elveţiei i-a ridicat imunitatea procurorului general

O comisie a parlamentului elveţian i-a ridicat luni imunitatea procurorului general Michael Lauber, care va putea fi anchetat de un procuror special pentru modul în care s-a ocupat de un dosar legat de FIFA, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Procurorul general Michael Lauber este suspectat de abuz în serviciu, nerespectarea confidenţialităţii şi favoritism, deoarece a avut câteva întâlniri neînregistraste cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, cu procurorul Rinaldo Arnold şi cu alte persoane”, a comunicat comisia parlamentară, precizând că “ridicarea imunităţii este necesară pentru a obţine cea mai mare transparenţă posibilă privind aceste întâlniri, în cadrul unei anchete penale”.

Mandatul lui Lauber expira pe 31 august. El s-a oferit luna trecută să demisioneze, după ce o instanţă a ajuns la concluzia că a ascuns o întâlnire cu Infantino şi şi-a minţit superiorii în timp ce biroul ancheta corupţia din jurul forului fotbalistic internaţional.

Procurorul special Stefan Keller, însărcinat cu soluţionarea plângerilor penale împotriva lui Infantino şi a lui Lauber, i-a pus pe ambii sub urmărire penală luna trecută. Alături de ei este anchetat şi un procuror regional. Keller a fost cel care a solicitat parlamentului ridicarea imunităţii procurorului general.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie