Update articol:

Partygate: Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze

Boris Johnson Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze marţi, însă a refuzat să demisioneze din cauza “Partygate”, scandalul petrecerilor organizate la Downing Street în timpul pandemiei şi pentru care a fost obligat să plătească o amendă, sancţiune fără precedent pentru un premier în exerciţiu, relatează AFP.

“Permiteţi-mi să spun că am plătit amenda şi îmi cer din nou scuze complete”, a declarat Johnson la televiziune, adăugând însă, întrebat în legătură cu apelurile de a-şi da demisia: “Vreau să merg mai departe şi să duc la bun sfârşit mandatul încredinţat”.

O purtătoare de cuvânt de la Downing Street a afirmat mai devreme marţi că premierul britanic şi ministrul său de finanţe Rishi Sunak vor primi amenzi pentru încălcarea regulilor anticoronavirus în timpul petrecerilor organizate la nivel guvernamental în 2020 şi 2021. Opoziţia laburistă a reacţionat imediat, cerând plecarea lui Johnson şi Sunak.

Amenda primită de Johnson, una din cele peste 50 pe care poliţia a afirmat că le va emite în cadrul acestor investigaţii, se referă la o reuniune de ziua premierului, pe 19 iunie 2020.

Agerpres

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative