Update articol:
COMUNICAT

România ca garant al securității în Regiunea Mării Negre, obiect al unei întrebări adresate de către deputatul Pavel Popescu fostului premier Boris Johnson

Deputatul Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, aflat într-o delegație la Washington DC, a reușit să plaseze subiectul României drept garant al securității în Regiunea Mării Negre pe agenda evenimentului A conversation with Boris Johnson: Sustaining support to Ukraine, organizat de Atlantic Council. Astfel, deputatul PNL i-a adresat fostului prim-ministru al Regatului Unit o întrebare cu privire la importanța României și a regiunii Mării Negre în contextul războiului din Ucraina

Dialogul dintre cei doi poate fi urmărit pe pagina de Youtube a Atlantic Council, intervenția deputatului putând fi regăsită la momentul 44:28:

https://www.youtube.com/live/ia1aWqXErVw?feature=share

Pavel Popescu: Având în vedere faptul că țara mea apără cea mai mare graniță terestră cu Ucraina și Moldova, considerând faptul că, la nivelul Congresului SUA, se ia în discuție zilele acestea necesitatea unei Strategii privind securitatea în Regiunea Mării Negre, cât de important credeți că trebuie să ne concentrăm pe această regiune acum? Cât de acută credeți că este această problemă?

Boris Johnson: Cred că România, la fel ca Moldova, este o țară care ar putea fi impactată de o victorie a lui Putin. Dacă Putin va obține teritoriu, va folosi această victorie pentru a defila cu ea în fața oamenilor săi, își va linge rănile și va ataca din nou. (…) Cred că Putin își dorește să recâștige influența în Europa de Est.

În cadrul acestei delegații în Washington DC, deputatul Pavel Popescu va participa la o serie de întâlniri cu scopul promovării intereselor strategice ale României: atragerea investițiilor străine, includerea țării noastre în programul Visa Waiver, adoptarea și consolidarea unei strategii comprehensive privind securitatea la Marea Neagră în context euro-atlantic.

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023