Update articol:
Parlamentarii sunt chemați să doneze pentru Asociația Blondie, dedicată copiilor cu afecțiuni congenitale grave abandonați în spitale

Patru parlamentari au donat jumătate din salariul pe luna august pentru achiziționarea unei ambulanțe aeriene

Parlamentarii  Vergil Chițac, Bogdan Huțucă, Andrei Pop și George Gabriel Vișan au răspuns în mai puțin de o oră la apelul  Adelinei Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, dedicată copiilor cu afecțiuni congenitale grave abandonați în spitale, și și-au donat jumătate din salariul pe luna august pentru strângerea de bani cu scopul achiziționrării unei ambulanțe aeriene,  a scris Adelina Toncean pe contul său de Facebook.

Aceasta a mai precizat: “Azi facem un apel și invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion”. (…)

Când ai de traversat jumătate de continent ca să ajungi la clinica pregătită să îți salveze viața, ai vrea să fii transportat cu o ambulanță aeriană echipată și pregătită de orice. Nu e un moft, e o necesitate.
E la fel ca atunci când ești acasă și te afli într-o situație gravă. Ai putea, sigur, să aștepți autobuzul, să chemi un taxi sau să urci la volan. Dar, ai prefera să vina ambulanța.

O ambulanță aeriană echipată și pregătită pentru orice.
Realitatea este că deși în fiecare zi, în medie, 2 români pleacă la tratament în străinătate pentru că în Romania boala lor nu poate fi vindecată, țara noastră NU are nicio ambulanță aeriană licențiată să zboare oricând în afara țării atunci când există o urgență.

Noi, la Asociația Blondie, nu eram pregătiți să găsim soluții la această problemă, dar de la începutul pandemiei, am transportat, cu avioane private, toți copiii în stare gravă care au ajuns la noi și care au avut nevoie:
– să fie aduși acasă în siguranță, după externare, din Europa, în timp ce zborurile de linie erau anulate
– să fie transportați la clinicile din Europa unde erau așteptați să le fie salvată viața sau
– să moară acasă…
Am efectuat, începând cu 27 martie, 14 zboruri pentru 15 copii, iar numărul solicitărilor crește, astfel că am ajuns și la 4 zboruri într-o săptămână: pentru Adelina, Nicoleta, Elena și Ioana.
Am zburat de 189.000 euro în 4 luni și jumătate.

Devine din ce în ce mai greu și ne este teamă că vom ajunge în punctul în care este peste puterile noastre și nu o să mai putem. Nu vrem asta, nu trebuie să se întâmple lucrul acesta. Este nevoie de o ambulanță aeriană pe care să o putem pune la dispoziția oricărui pacient are nevoie de ea.

Da, am evaluat și costurile de operare ale viitoarei ambulanțe și știm că aceasta este soluția.
Azi facem un apel și invităm toți membrii Parlamentului României să ni se alăture donând în luna august jumătate din salariul pe o lună pentru ca din banii strânși să #luamunavion.
Invitația noastră nu este doar o strângere de fonduri, ci este un apel de bine, într-o perioadă în care atâta frică, atâta izolare și nesiguranță ne fac să credem că nu mai avem în ce să credem.
Și totuși, noi credem!

Credem că TOȚI parlamentarii acestei țări vor spune DA acolo unde până acum a fost NU.
“NU se poate trata în țară.”
“NU avem o ambulanță aeriană”
“NU putem deconta transportul”
Copiii nu aleg când să se nască sau când să se îmbolnăvească și nici dacă momentul este unul potrivit pentru noi.
Apelul nostru este lansat acum.
Începând de acum vă vom arăta că atunci când e nevoie de roz, nu contează culoarea politică.

Dragă membru al Camerei Deputaților sau al Senatului, îți cerem într-adevăr să contribui cu jumătate din salariul tău, cu toate că nimeni nu are voie să îți spună ce să faci cu banii care reprezinta plata pentru munca ta.
Noi ți-o cerem pentru că acești copii au nevoie de ajutor, iar noi nu suntem decât un ONG”.

Senatorul Vergil Chițac a scris pe Facebook: 

“Dragii mei, îmi voi permite să ies pentru o clipă din retorica cu care v-am obișnuit și să vă vorbesc despre un lucru care transcende tuturor problemelor pe care le-am dezbătut până acum. Acum nu vă vorbesc în calitate de candidat sau de senator, ci în calitate de părinte a doi copii. Vă rog frumos să nu citiți acest mesaj în cheie politică, ci să vă aplecați gândurile asupra a ceea ce face Asociația Blondie pentru copiii din România.

O cunosc pe doamna Adelina Toncean de mult timp și știu ce om minunat este. De asemenea, cunosc activitatea Asociației Blondie și povestea acesteia care este una dintre cele mai puternice din câte mi-a fost dat să aud. Îmi place să spun că ceea ce a realizat Adelina până acum și ceea ce vrea să facă de acum încolo nu este un lucru pământean, ci se înscrie în galeria faptelor întruchipate de îngeri. Ea strânge fonduri pentru a cumpăra un avion de urgențe medicale, cu care copiii în nevoie să poată fi transportați în străinătate, indiferent de situația lor materială. Astfel, își va continua activitatea începută în 2019, prin care a adus o mulțime de zâmbete și de lacrimi de fericire. O face pentru copii, părinți, țară și, nu în ultimul rând, pentru Blondie, băiețelul care a dat numele asociației.

Adelina își va face cunoscut proiectul colegilor mei parlamentari și sunt sigur că demersul ei se va bucura de succes. Mă alătur cu bucurie. Nu în ultimul rând, țin să îi mulțumesc pentru faptele supraomenești pe care le realizează. Îi doresc să facă fericite cât mai multe familii și să continue să reprezinte unul dintre extrem de rarele modele după care societatea noastră să se ghideze”.

 

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata

ALTUR S.A. (ALT) (17/01/2022)

Hotararea AGA O 17.01.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Transfer Chimcomplex Borzesti pe Piata Reglementata