Update articol:

Pavel Popescu, PNL, despre Revelionul TVR: Smintiților, mergeți mâine la Balș și reeditați revelionul fără mască; Iulian Bulai: TVR 1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie

Pavel Popescu, PNL Pavel Popescu, PNL

În ce stat normal la cap, televiziunea de stat plătește din banul public 140.000 de euro câteva glume de “vedete” coronasceptice și iresponsabile pentru a instiga la nerespectarea regulilor din pandemie, a reacționat deputatul PNL Pavel Popescu, la programul de Revelion de la TVR. 

Acesta a spus: “Asta cu înjuratul Președintelui, guvernului și al PNL-ului e o porcărie. E dreptul lor să o facă. Întotdeauna, noi politicienii vom fi ironizați și înjurați și n-avem dreptul să ne plângem pentru asta. Dar să instigi la nerespectarea regulilor în plină pandemie, în ultima noapte din an, este nu doar lipsă de responsabilitate, ci prostie, rea voință și un motiv cât de poate de clar pentru un dosar penal pentru o infracțiune contra sănătății publice.
Iertați-mă, dragi colegi, dar asta cu “vom face o comisie, vom analiza, o vom chema pe Doina Gradea să ne râdă din nou ca o nesimțită în fața Comisiei de Cultură din Parlamentul României” pe mine mă lasă rece. Concret: cine o demite pe Doina Gradea de la TVR și de ce nu a făcut-o până acum???
Gubernat, Herjeu, v-ați ascuns iarăși la fumat în CNA unde v-am găsit ultima dată sau e încă vacanță? Vă fac o vizită săptămâna viitoare.
P.S. Doina Gradea, stimată cucoană, te invit să-ți iei “vedetele” de mână și să faceți mâine o scurtă vizită la camera de gardă de la Matei Balș. Ultima dată când am trecut pe acolo, erau câțiva zeci de pacienți COVID cu tuburile de oxigen în brațe, o doamnă doctor și 5 asistente care pur și simplu plangeau pentru ca nu mai făceau față efortului de a le salva viețile! În 8 ore cât am stat acolo nu i-am văzut odată intrând la baie sau luând o gură de apă pe sub combinezoane pentru că erau prea ocupați să ne salveze viețile!
Smintiților, mergeți mâine la Balș și reeditați revelionul fără mască!”

 

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, afirmă că TVR1 a avut, de Revelion, “un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”, el adăugând că va chema în curând la Parlament reprezentanţii CNA pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

“În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacţiilor de presă private aproximativ 40 milioane euro pentru a scrie despre măsurile luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficienţa acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noştri, TVR1 a avut de revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială. Cu oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de milioane de euro ca să informezi lumea (ineficient), dar permiţi dezinformare pe bani publici la televiziunea publică în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulţi”, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, deputatul Iulian Bulai.

El a adăugat că va chema la Parlament reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

“Firea, Olguţa şi Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR şi să ia cu ea şi pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie şi începem curăţenia”, a mai afirmat deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

O reacţie faţă de programul de la TVR 1 din noaptea de Revelion a avut, sâmbătă, şi Dorina Rusu, membru al CNA, care a informat că s-a autosesizat şi că emisiunea de la televiziunea publică din noaptea dintre ani va fi analizată într-o şedinţă a CNA.

“Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor. Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a afirmat Dorina Rusu, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că tărăboiul creat de programul difuzat de TVR în noaptea de Revelion prin care erau ironizate măsurile anti-Covid nu este decât un pretext pentru a schimba conducerea televiziunii publice pe principiul “să vină ai noştri”.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (19/01/2022)

Completare ordine de zi AGEA din 07.02.2022

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23(24).02.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/01/2022)

Demarare oferta plasament privat accelerat in OMV Petrom S.A.