Update articol:

Peste 600.000 de puieţi au fost plantaţi în trei ani prin programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine

Peste 600.000 de puieţi au fost plantaţi, în trei ani, prin programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine, până în prezent proiectul ajutând la reîmpădurirea a 146 de hectare, conform unui comunicat al fundaţiei care derulează programul.

Prin sloganul “Ajutăm, plantăm!”, programul de împădurire a Fundaţiei Pădurea de Mâine a continuat în primăvara acestui an cu plantarea a 13 noi suprafeţe, în judeţele Suceava, Maramureş, Harghita, Braşov, Cluj şi Satu-Mare, pe un total de 57,6 hectare, deţinute de proprietari privaţi de păduri care nu au resursele necesare pentru a asigura reinstalarea cu succes a vegetaţiei forestiere.

“Întrucât astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Mediului, suntem mândri să anunţăm că programul de reîmpădurire Pădurea de Mâine intră într-o nouă etapă. În ultimii trei ani am plantat peste 600.000 de puieţi cu sprijin financiar din partea HS Timber Group, ceea ce reprezintă 60% din obiectivul fazei iniţiale a proiectului, care presupune cinci ani de plantare şi până la şapte ani de lucrări de întreţinere pentru fiecare suprafaţă în parte”, a declarat Ionuţ Apostol, director executiv al Fundaţiei Pădurea de Mâine.

Potrivit acestuia, în această primăvara operaţiunile de plantare au fost făcute cu firme specializate sau de către ocoalele silvice care au în administrare suprafeţele respective.

“Din păcate, nu am putut mobiliza voluntarii care şi-au exprimat dorinţa de a lua parte în proiect, dar ţinem legătura cu ei pentru activităţi viitoare. De asemenea, pe suprafeţele împădurite în sezoanele anterioare, au fost executate completări cu puieţi, acolo unde a fost necesar”, a subliniat Apostol.

Ca un următor pas, începând cu luna iunie vor alocate resurse suplimentare pentru lucrări de întreţinere, respectiv îndepărtarea vegetaţiei din jurul puieţilor, pentru a le facilita dezvoltarea. Mai mult, Pădurea de Mâine urmăreşte să îşi extindă domeniul de activitate, pentru a promova gestionarea durabilă a pădurilor în România.

“Ne vom dezvolta activitatea pe două ramuri suplimentare: proiecte orientate către natură şi comunitate, precum şi un program pentru silvicultură responsabilă. Ne propunem să educăm generaţiile tinere şi să le sensibilizăm cu privire la importanţa gestionării durabile a pădurilor, a respectului pentru natură şi a lucrărilor silvice cu impact redus asupra mediului”, a mai spus directorul fundaţiei.

Pădurea de Mâine este un proiect dezvoltat de Asociaţia Administratorilor de Păduri alături de Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi HS Timber Group, în dorinţa de a asigura dezvoltarea durabilă a pădurilor. Proiectul îşi propune plantarea unui milion de puieţi pe parcursul a cinci ani. Lucrările de întreţinere şi monitorizare vor continua timp de până la şapte ani pentru a asigura atingerea obiectivului, respectiv instalarea cu succes a vegetaţiei forestiere.

Iniţiativa Pădurea de Mâine vine în sprijinul proprietarilor privaţi de păduri care nu au resursele necesare pentru reîmpădurirea suprafeţelor deţinute.

Fundaţia Pădurea de Mâine a fost înfiinţată în 2019, cu sprijinul HS Timber Group. Misiunea Fundaţiei este să contribuie la protejarea şi gestionarea responsabilă a pădurilor şi la dezvoltarea unei economii durabile în domeniul forestier în România.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica