Update articol:

Péter Szijjártó: Fără energia nucleară este imposibil să atingem obiectivele climatice europene şi globale

SZIJJÁRTÓ Péter- MTI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev SZIJJÁRTÓ Péter -MTI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev
Fără energia nucleară este imposibil să atingem obiectivele climatice europene şi globale, a scris, recent, ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, pe pagina sa de socializare, după ce a discutat cu Alexandr Novak, viceprim-ministrul rus responsabil pentru energie, despre reglementările europene privind energia nucleară, informează MTI.
Potrivit postării, citată de MTI, cei doi au convenit că obiectivele climatice europene şi globale ar fi imposibil de atins fără energia nucleară.

“Noi, maghiarii, datorăm în mare parte centralei nucleare de la Paks faptul că suntem printre cele 21 de ţări din lume care au reuşit şi reuşesc să-şi reducă emisiile în paralel cu creşterea PIB-ului”, a scris Péter Szijjártó. El a adăugat că, datorită construirii noilor blocuri ale centralei nucleare, se va putea preveni emiterea a 17 milioane de tone de materii poluante pe an.

El a considerat o veste bună formarea unei alianţe puternice în Uniunea Europeană, condusă de francezi, pentru a obţine ca Bruxelles să recunoască energia nucleară ca fiind sustenabilă şi nepoluantă.

Péter Szijjártó a mai menţionat că l-a informat pe Alexandr Novak despre stabilirea, împreună cu conducerea companiei Rosatom, a programului lucrărilor de construcţie de la Paks pentru lunile următoare, iar dacă cererile de autorizare depuse vor fi aprobate, investiţia ar putea trece în luna mai la faza a doua, cea a realizării.

În postarea sa, ministrul comerţului exterior a declarat că are o colaborare de mai mulţi ani cu Alexandr Novak, viceprim-ministrul rus responsabil pentru energie, între ei doi s-a creat o relaţie personală bună, ceea ce a contribuit mult la încheierea acordului de cumpărare de gaze pe termen lung.

Dacă nu s-ar fi ajuns la acest acord, Ungaria ar suferi astăzi de pe urma crizei energetice la fel de mult ca numeroase ţări din Europa. De atunci, livrările ruseşti continuă neîntrerupt şi conform contractului, asigurând astfel aprovizionarea cu gaz a Ungariei în condiţii sigure, pe o perioadă de 15 ani, a precizat Péter Szijjártó, potrivit MTI.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (27/06/2022)

Vimetco Extrusion prima bara extrudata intr-o noua linie automata

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat