Update articol:

Philip Morris International anunță acordul pentru achiziția Fertin Pharma

Philip Morris

Această tranzacție reprezintă un pas important în atingerea obiectivului PMI de a deveni o companie axată majoritar pe produse fără fum până în 2025 și creează oportunități de creștere pentru produsele „dincolo de nicotină”

 

Philip Morris International (PMI) a anunțat că a încheiat un acord de achiziționare a Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma) la o valoare a companiei de 5,1 miliarde DKK (aproximativ 820 milioane USD). Fertin Pharma este lider în dezvoltarea și fabricarea de produse farmaceutice și de well-being inovatoare bazate pe sisteme de administrare orală și intra-orală.

«Achiziția Fertin Pharma va fi un pas important pe drumul nostru către un viitor fără fum – această achiziție vine în completarea portofoliului nostru de produse fără fum, în special prin produse moderne cu administrare orală, și accelerează progresul nostru în dezvoltarea produselor „dincolo de nicotină”», a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International. «Atât PMI, cât și Fertin împărtășesc un angajament comun față de știință și inovații bazate pe feedback-ul consumatorilor, cu scopul de a le oferi o viață mai bună, de aceea mă bucur că am ajuns la acest acord. Portofoliul divers de tehnologii al Fertin, pachetul de activități în continuă evoluție și expertiza de talie mondială vor îmbunătăți procesele și capabilitățile noastre de inovare. Astfel vom genera viteza și amploarea necesare segmentului de produse cu administrare orală pentru a veni în sprijinul obiectivelor stabilite pentru anul 2025 ca peste 50% din veniturile noastre nete să fie generate din produse fără fum și cel puțin 1 miliard USD din produse „dincolo de nicotină”.»

Fertin Pharma este o companie cu capital privat cu peste 850 de angajați și operațiuni în Danemarca, Canada și India. Compania este lider în dezvoltarea și producția prin contract (CDMO), specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de gume, pliculețe, tablete solubile și alte sisteme orale solide pentru administrarea de ingrediente active, inclusiv nicotina, segment în care este producător major de soluții pentru terapia de substituție a nicotinei (NRT).

Compania și angajații săi contribuie cu o experiență științifică și know-how considerabil la dezvoltarea de soluții inovatoare, stimulând creșterea acestei categorii în domenii de activitate noi și existente. În 2020, Fertin Pharma a generat venituri nete de 1,1 miliarde DKK (aproximativ 160 milioane USD). Valoarea tranzacției reprezintă de aproximativ 15 ori valoarea EBITDA înregistrată de Fertin Pharma în 2020.

Fertin Pharma este deținută în prezent de organizația globală de investiții EQT  și de Bagger-Sørensen & Co. După finalizarea achiziției, Fertin Pharma va deveni o subsidiară deținută în totalitate de PMI. PMI va finanța tranzacția cu fonduri existente și estimează că aceasta va fi finalizată în al patrulea trimestru al 2021, în funcție de aprobările obținute de la autoritățile de reglementare relevante. PMI se așteaptă ca impactul achiziției asupra rezultatului ajustat diluat pe acțiune pentru întregul exercițiu financiar 2021 să fie nesemnificativ.

Peter Halling, CEO al Fertin Pharma a declarat: „Fertin Pharma a avut un parcurs impresionant alături de  EQT și familia Bagger-Sørensen ca proprietari. Odată cu noua conducere, Fertin Pharma se va afla într-o poziție ideală pentru a-și continua viziunea și misiunea, inclusiv activitatea noastră ca CDMO în beneficiul clienților noștri. PMI traversează o perioadă de transformare care ne inspiră și are ambiția de a construi un viitor fără fum și de a dezvolta un portofoliu de produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”). O ambiție care este perfect compatibilă cu cea a Fertin Pharma, și anume, aceea de a le permite oamenilor să aibă o viață mai sănătoasă. În PMI, am descoperit un proprietar și partener nou care ne împărtășește viziunea, care se dedică științei și care va permite companiei Fertin Pharma să se dezvolte în continuare.

Odată cu achiziția Fertin Pharma, PMI va:

  • Obține cunosțințe importante în dezvoltarea, formularea și comercializarea actualelor  platforme fără fum și a celor viitoare – inclusiv în accelerarea prezenței în categoria de dispozitive moderne pentru administrare orală care se află într-un ritm alert de creștere, ceea ce va oferi consumatorilor o experiență superioară printr-o gamă variată de produse fără fum, precum pliculețele cu nicotină / pachetele cu nicotină pentru uz oral  și drajeuri.
  • Va valorifica platformele Fertin pentru administrare orală pentru a accesa diferite tehnologii care promit în viitor (în completarea expertizei PMI în domeniul produselor de inhalat) pentru produse din plante și alte produse de îngrijire fundamentate pe dovezi științifice, inclusiv pentru soluții fără rețetă și suplimente care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor în ceea ce privește somnul, energia, starea de calm și concentrarea.
  • Va dezvolta platforma generală de Cercetare si Dezvoltare și expertiza în fabricarea produselor cu și fără nicotină prin integrarea capabilităților solide și a forței de lucru bine pregătite a Fertin, care include 80 de cercetători.
  • Va accelera progresul privind prioritățile cheie în materie de sustenabilitate, în special în ceea ce privește extinderea accesibilității alternativelor fără fum la fumătorii adulți din întreaga lume pentru a accelera eliminarea fumatului și dezvoltarea unui portofoliu puternic de produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”).

 

La începutul acestui an, PMI își anunța obiectivul de a genera peste 50% din veniturile sale totale nete din produse fără fum până în 2025. În afara angajamentului său continuu de a construi un viitor fără fum, PMI își propune să valorifice capabilitățile sale în științele vieții, inovație și expertiză clinică pentru a-și extinde portofoliul dincolo de tutun și de nicotină, cu produse și soluții fundamentate științific care îmbunătățesc viețile oamenilor și generează un impact pozitiv clar asupra societății.

 

 

 

 

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii