Update articol:
Liviu Popovici, Media System Technologies

Piața autohtonă a pariurilor pe curse de cai și câini are un potențial consistent

”Nu ne putem compara cu piețele cu tradiție unde cursele de cai și câini ocupă o pondere importantă din totalul pariurilor sportive.”

Liviu Popovici consideră că deși nu avem o cultură dezvoltată a curselor de cai și câini, potențialul pieței pariurilor pe curse hipice și canine este consistent având în vedere cel puțin doi factori: mai întâi deschiderea pariorului român către noi produse de pariuri; în al doilea rând, trebuie luat în considerare că deja există în piață o ofertă consistentă a evenimentelor similare virtuale sau pre-înregistrare.

Interviu cu Liviu Popovici, reprezentant pe România al integratorului de curse hipice și canine live, MST:

Reporter: Ce ne puteți spune despre piața pariurilor pe curse de cai din România? Are potențial de dezvoltare?

Liviu Popovici: Deși nu avem o cultură dezvoltată a curselor de cai și câini, potențialul este consistent având în vedere cel puțin doi factori: mai întâi deschiderea pariorului român către noi produse de pariuri; în al doilea rând, trebuie luat în considerare că deja există în piață o ofertă consistentă a evenimentelor similare virtuale sau pre-înregistrare. Cu peste 65.000 de curse anual, de pe toate continentele, MST oferă un produs care întrunește criteriile de frecvență și ofertă de pariuri a curselor virtuale sau pre-înregistrate dar aduce și adrenalină evenimentului live, unde rezultatul nu mai depinde preponderent de hazard ci de forma concurentului, cal, jocheu sau ogar. 

Reporter: Cum este piața românească a pariurilor pe curse de cai comparativ cu alte țări?

Liviu Popovici: Nu ne putem compara cu piețele cu tradiție unde cursele de cai și câini ocupă o pondere importantă din totalul pariurilor sportive. Mă refer cel puțin la Anglia, Irlanda, Franța și Italia. Însă nu trebuie să uităm că în perioada interbelică am avut o piață dezvoltată a curselor de cai, iar acum atât la hipodromul din Ploiești cât și la cel din Mangalia se derulează un activ și intens proces de reînviere a acestei tradiții. Alte evenimente hipice sunt organizate din ce în ce mai des în toată țara ceea ce este un semn că apetitul pentru cursele de cai este în creștere. Avem convingerea că MST poate să-și aducă o contribuție importantă la acest proces de revitalizare a fenomenului Hipic în România. 

Reporter: Ce perspective de viitor are piața pariurilor pe curse de cai?

Liviu Popovici: Suntem optimiști și gândim o dezvoltare organică și sustenabilă a acesteia. Tenacitatea, flexibilitatea, inovația și orientarea către client sunt atuurile noastre. 

Reporter: Cu ce se ocupă Media System Technologies, de când activează în România și cine sunt clienții MST?

Liviu Popovici: MST este un integrator de curse hipice și canine live, de pe toate continentele, pentru care a dezvoltat o platformă de pariuri full service. Este un furnizor de servicii B2B pentru firmele de pariuri care doresc să-și dezvolte oferta de pariuri cu un produs inovator ce oferă o nouă experiență de pariuri practic 24/7, 365 zile pe an. Pe lângă platforma de pariuri, care poate fi folosită în ambele medii, retail și online, atât în versiunea ‘stand alone’ cât și integrată în platforma de pariuri a organizatorului de pariuri, MST oferă și terminale de pariuri independente și dependente de ultimă generație. 

 Reporter: În ce țări activează MST și pe ce loc este în România?

Liviu Popovici: MST a început dezvoltarea în Italia, unde domină piața specifică, cea a pariurilor pe curse de cai și câini live. Dezvoltarea internațională a început relativ recent, primele piețe internaționale fiind Belgia și Danemarca. 

În România, Media System Technologies a obținut licența clasa a2-a la sfârșitul lunii august și este în negocieri avansate cu mai multe firme de pariuri atât pentru oferirea platformei de pariuri cât și a inovativelor terminale de pariuri. 

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni