Update articol:

PMB: Temporar, în Bucureşti nu se poate livra apă caldă, ca urmare a avariei care a avut loc la Transelectrica

primaria capitalei

Mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate, în urma avariei care a avut loc la Transelectrica, anunţă vineri Primăria Municipiului Bucureşti, menţionând că temporar nu se poate livra apă caldă.

“În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunţă că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate. Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat următoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde. În prezent, sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se vor face gradual pe o perioadă estimată între 6 şi 8 ore”, se arată într-un comunicat al PMB.

Conform aceleiaşi surse, echipele Termoenergetica sunt în teren pentru executarea operaţiunilor necesare reluării furnizării apei calde.

Totodată, PMB menţionează că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 şi 6, timp de 40 de minute. În prezent, semafoarele funcţionează în condiţii normale, caracteristicile tehnice ale acestora permiţând repornirea automată odată cu remedierea avariei.

A fost afectat şi programul de circulaţie în cazul vehiculelor STB: pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai şi de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcţionării semafoarelor.

Astfel, între orele 13,05 – 13,45, în sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd. Ghencea, Str. Braşov, Bd. Preciziei, Bd. Virtuţii, Bd. Uverturii, Bd. Timişoara, Bd. Vasile Milea, Şos. Grozăveşti, Calea Giuleşti, Bd. Constructorilor.

Între orele 13,05 – 13,15 o parte dintre tramvaiele liniilor 8, 25, 35 au staţionat fără tensiune, iar între 13,10 – 13,45 tramvaie ale liniilor 11 şi 44 au staţionat pe Calea Giuleşti.

“Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăţi în circulaţie, însă, prin eforturile angajaţilor STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri faţă de programul de circulaţie”, se menţionează în comunicat, citat de Agerpres. 

Astãzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București, a transmis Transelectrica.

Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute, potrivit Transelectrica.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica