Update articol:

Politicienii se acuză unii pe alţii de adoptarea tacită, în Camera Deputaţilor, a Legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc

O propunere legislativă privind acordarea statutului de autonomie Ţinutului Secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor săptămâna trecută. Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, proiectul a fost transmis la Senat, cameră decizională, pe 23 aprilie.

Potrivit proiectului, teritoriul regiunii autonome cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi scaunul istoric Mureş (Marosszék) care aparţine judeţului Mureş. “Autonomia regională se exercită de Consiliul de Autoadministrare, autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct secret şi liber exprimat precum şi de Comisia de Autoadministrare desemnată de acesta”, se mai arată în proiect.

Vezi aici forma initiatorilor: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=18286

“Ca expresie a identităţii sale istorice, în scopul asigurării egalităţii de şanse a cetăţenilor şi protecţiei identităţii naţionale maghiare, locuitorii Ţinutul Secuiesc se constituie în comunitate autonomă”, se arată primul articol al proiectului iniţiat de parlamentarii UDMR Biro Zsolt-Istvan şi Kulcsár-Terza József-György.

Adoptarea tacită este posibilă doar în prima cameră sesizată. Proiectul este considerat adoptat, fără vot, pentru că s-a depăşit termenul pentru dezbateri, potrivit stiripesurse.ro. În comisia de administraţie publică din Camera Deputaţilor proiectul a primit un raport de respingere. În Senat, proiectul va fi supus votului, în camera decizională neexistând posibilitatea adoptării tacite.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că proiectul va fi respins în Senat: 

“PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională.

De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.

Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege”.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a scris: “Marii patrioți socialiști din PSD atentat la Statul Român național, unitar și indivizibil. Din indolența, prostie sau maximă ticalosie? Voi ce credeți? Teritoriul României este nealienabil spune Constituția României la Articolul 2. Oare Ciolacu și restul găștii știu asta?”

Eugen Teodorovici a reacționat, pe Facebook, la adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc, lansând un atac virulent la adresa liderului PSD Marcel Ciolacu: „România nu este de vânzare. Nu vreau să aud și nu am cum să accept scuzele sau explicațiile niciunui lider politic din Camera Deputaților, fie el de la PSD, PNL, Pro România, PMP și, în niciun caz, de la șeful UDMR. 

Nu există nicio scuză pentru ce s-a întâmplat la Camera Deputaților! Depunerea acestei inițiative legislative, pentru autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc, de către câțiva parlamentari care NU ar mai trebui să fie în Parlamentul României nici măcar o singură clipă şi trecerea TACITĂ a acesteia în Camera Deputaților nu reprezintă altceva decât o încercare mârşavă din partea unora de a FURA cu bună ştiință ceea ce aparține poporului român şi din partea altora de a VINDE aceasta țară‼️

Și unii și ceilalți nu sunt altceva decât TRĂDĂTORI de țară și de neam‼️Nu vreau să aud și nu am cum să accept scuzele sau explicațiile niciunui lider politic din Camera Deputaților, fie el de la PSD, PNL, Pro România, PMP și, în niciun caz, de la șeful UDMR‼️ TOȚI trebuie să-și asume această situație, precum și faptul că eticheta pusă, începând de azi, de către poporul român asupra lor este pe deplin meritată – LAȘI, TRĂDĂTORI, VÂNZĂTORI de NEAM și ȚARĂ‼️

Pentru ceea ce au încercat să vândă unii politicieni …mii de ROMÂNI au apărat, chiar și cu prețul vieții lor‼️

De la UDMR nu am nicio pretenție. De când sunt în Parlamentul României nu au alt obiectiv decât acela de a FURA acest popor, nevrând să înțeleagă că și ei trebuie să reprezinte interesele cetățenilor români și să-și dea viața pentru țara pentru care au jurat credință atunci când au devenit parlamentari – ROMÂNIA ‼️

Dar de la cei din PSD, PNL şi Pro România, nu neapărat că mă aşteptam la altceva, dar măcar din dorința lor de a se “urca” pe un nou subiect aducător de capital electoral, ar fi putut să-i facă să oprească această MÂRŞĂVIE‼️

Un fleac procedural, s-au grăbit să afirme unii! O să-l corectăm la Senat și gata! Ca și cum, propria casă îți este jefuită de niște tâlhari pentru că ți-ai lasat ușa descuiată și aștepți nepăsător să-i amendeze poliția.

Dacă îşi respectau câtuşi de puțin țara (că de iubit nu poate fi vorba!) sau dacă se gândeau să întoarcă măcar puțin din cât aceasta le-a tot dat, liderii politici din Camera Deputaților (şi culmea, lideri de partide politice‼️) trebuiau să treacă această inițiativă legislativă prin Parlament în cel mult aceeaşi perioadă prin care Legea lui Dragnea cu cele 102 taxe a trecut şi să o RESPINGĂ‼️

După ce reprezentați ai UDMR și acoliți ai acestora au contribuit din plin la distrugerea și furtul “aurului verde” al acestei țări, acum încearcă mișelește să o sfâșie în bucăți‼️

Pentru initiatorii proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, cât şi pentru cei care au girat această “scăpare” la Camera Deputaților, vă spun cu CERTITUDINE că Senatul României va RESPINGE acest proiect de lege‼️

Atât timp cât sunt în Parlamentul României și mai ales atât timp cât trăiesc, nicio bucată din țara mea nu va aparține altcuiva DECÂT POPORULUI ROMÂN‼️”.

Pro România este împotriva proiectului privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc şi va milita să fie respins în Senat, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Victor Ponta.

“Am aflat ieri seară, din presă, despre existenta acestui proiect. Deputaţii Pro România nu au votat o asemenea lege – iar senatorii Pro România vor vota împotrivă! Suntem convinşi că Senatul României va respinge această iniţiativă – iar Pro România va milita în acest sens”, a scris Ponta, miercuri, pe Facebook.

El a spus că va cere în Camera Deputaţilor o informare publică referitoare la motivele pentru care actul normativ nu a fost supus dezbaterii plenului.

“Azi, la şedinţa Camerei Deputaţilor, vom cere o informare publică referitoare la depunerea acestui proiect şi la motivele pentru care proiectul nu a fost supus dezbaterii şi votului în Camera Deputaţilor! Trebuie să primim şi noi şi opinia publică răspuns! Noi suntem Pro România şi ţinem doar cu România!”, a anunţat Victor Ponta.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a scris: 

“ȚINUTUL SECUIESC PENELIST

Chestiunea „autonomiei Ținutului Secuiesc” revine periodic în atenția opiniei publice, iar extremiștii încearcă, tot periodic, să tensioneze relațiile inter-etnice din România. Diverse proiecte privind autonomia așa-zisului ținut ori privind statutul minorităților naționale au fost propuse Parlamentului României, iar Partidul Social Democrat a fost singurul partid parlamentar care, din 1993 și până în prezent s-a opus constant și fără echivoc acestor inițiative. În 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC și PRM au respins o asemenea propunere, susținută de PNL, PD și UDMR.
Tot periodic, politrucii internaționaliști, unii proveniți din „presă cu plata la sacoșă” se revoltă fals față de atitudinea propriilor colegi, în speranța că îi pot păcăli pe unii mai slabi la judecată.
Cea mai recentă propunere de înființare a „Ținutului Secuiesc” a fost adoptată tacit de Camera Deputaților. Tacit, adică fără vot. Pusă pe orinea de zi a plenului, propunerea nu a mai ajuns la vot în Cameră pentru că un parlamentar penelist infectat COVID-19 s-a plimbat prin Parlament și pe la ședințele conducerii PNL făcând că întreg Parlamentul să-și suspende temporar activitățile de plen.
Propunerea privind înființarea unui „Ținut Secuiesc” nu va fi adoptată niciodată de Senat, acolo unde PSD are majoritatea, așa încât „naționalismul de cabaret” al vedetuțelor politice va rămâne la fel de ridicol.

PS Cum se face că toate aceste propuneri reușesc să se strecoare și să agite apele doar atunci când puterea politică e deținută în România de un guvern penelist de rit băsist și de un președinte „de dreapta”?”

Președintele PMP, Eugen Tomac, a reacționat dur, pe Facebook, după ce Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Legea a ajuns în Senat, cameră decizională, unde PSD deține majoritatea.

“În timp ce întreaga lume vorbește despre unitate și solidaritate, trădătorii care conduc Parlamentul se ocupă de mizerii!

Îmi este silă, nu este posibil așa ceva!

Țara aceasta trebuie să se ridice odată din această mocirlă, iar voi să plecați în izmene la cules șpăgi!

Nu există nicio scuză, PSD cedează în fața UDMR așa cum a făcut-o întotdeauna, mișelește!”, a scris Eugen Tomac.

BVB | Știri BVB

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK -2027C (RBRO27C) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

Raiffeisen Bank - Ob. 10.2027 (RBRO27B) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK - On . 08.2027 (RBRO27A) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022