Update articol:
Compania poloneză de stat PGNiG a informat că acordul pe termen lung privind importurile de gaze naturale din Rusia nu va fi reînnoit atunci când actualul contract va expira, la finalul lui 2022.

Polonia a semnat mai multe acorduri pentru extinderea terminalului său de GNL

 
Polonia a semnat miercuri mai multe contracte, în valoare de 1,9 miliarde zloţi (483 milioane de dolari), pentru a extinde capacitatea terminalului de gaze naturale lichefiate (GNL) de la Swinoujscie, de la Marea Baltică, de la cinci miliarde metri cubi pe an în prezent, până la 8,3 miliarde metri cubi în 2023, ca răspuns la creşterea cererii interne, transmite Reuters.

O divizie a grupului Gaz-System, operatorul reţelei de gazoducte din Polonia, şi porturile din Szczecin şi Swinoujscie au semnat miercuri un contract cu consorţiu format din firmele Porr şi TGE Gas Engineering pentru extinderea terminalului de gaze naturale lichefiate de la Swinoujscie.

 
Autorităţile de la Varşovia consideră acest terminal drept un instrument pentru a reduce dependenţa ţării de gazele naturale ruseşti, care reprezintă încă mai mult de jumătate din consumul său total.
 
“Terminalul ne oferă flexibilitatea de a primi gaz din diferite părți ale lumii”, a declarat Piotr Naimski, un ministru responsabil pentru infrasructura energetică, într-o conferință de presă.
 
Compania poloneză de stat PGNiG a informat că acordul pe termen lung privind importurile de gaze naturale din Rusia nu va fi reînnoit atunci când actualul contract va expira, la finalul lui 2022.
 
Autorităţile poloneze planifică să înlocuiască gazul rusesc cu GNL și gazoductul din Norvegia printr-o legătură de gaz planificată. PGNiG se așteaptă ca consumul de gaz în Polonia să crească în următorii ani, deoarece gazul înlocuiește treptat cărbunele, pe care țara îl folosește pentru a produce cea mai mare parte a energiei electrice.
 
Necesarul de gaze naturale al Poloniei este de aproximativ 17 miliarde metri cubi pe an, dintre care jumătate este furnizată de Rusia pe baza unui contract de livrare pe termen lung convenit cu Gazprom. 

BVBStiri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (16/09/2021)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (16/09/2021)

Calcului ratei dobanzii pt. cuponul nr. 8

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (16/09/2021)

Diminuarea capitalului social conform hotararilor AGEA din 26.04.2021

ROMCAB SA (MCAB) (16/09/2021)

Intalnire/conferinta telefonica investitori si analisti 15.09.2021