Update articol:

Popescu: Oficialii bulgari au promis că interconectorul Grecia-Bulgaria va fi gata în cursul lunii iunie

Sursa foto: Facebook.com/VirgilDPopescu

Interconectorul Grecia-Bulgaria ar putea fi gata în cursul lunii iunie, conform promisiunii oficialilor bulgari, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Parlament, potrivit Agerpres.

“Am discutat la Sofia despre interconector şi s-a promis atât de premierul bulgar, cât şi de ministrul bulgar al Energiei că va fi gata în cursul lunii iunie”, spus Virgil Popescu.

El a subliniat că la primul grup de lucru regional privind reducerea dependenţei de gazul rusesc, ce a avut loc la Sofia, s-a discutat despre operaţionalizarea platformei comune, dar nu a fost luată în discuţie o instalaţie de înmagazinare a gazului natural lichefiat în portul Alexandroupolis.

“Nu s-a discutat despre Alexandroupolis. A început practic construcţia Alexandroupolis în 3 mai, exact în ziua în care noi am semnat contractul între Romagz şi Exxon. Putem spune că sunt două momente de răscruce în reducerea dependenţei de gazul rusesc. S-a discutat de operaţionalizarea acelei platforme comune.(…) România, Grecia şi Bulgaria şi-au dat mâna în aşa fel încât să reducă dependenţa de gazul rusesc.(..) Alexandroupolis nu cred ca va fi gata în 2023, cred că se va mai mai prelungi puţin”, a explicat ministrul.

Acesta a precizat că la Sofia a avut şi o serie de întâlniri bilaterale cu omologii săi din Azerbaidjan, Grecia şi Turcia.

“A fost o întâlnire foarte bună la Sofia. Pe lângă discuţiile pe care le-am avut împreună, am avut şi bilaterale. Există perspective să diversificăm sursele de aprovizionare, inclusiv Azerbaidjan, porturile LNG, porturile greceşti, turceşti”, a mai spus Virgil Popescu, reiterând că oriunde merge să vorbească despre gaze naturale pentru România aduce “la masă” şi Republica Moldova.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (18/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/05/2022)

Schimbari intervenite in structura de management

ROMCARBON SA (ROCE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014