Update articol:

Popescu: Vom înfiinţa un fond de investiţii în energie care să nu afecteze deficitul bugetar

Noul Guvern are în plan înfiinţarea unui fond de investiţii în energie, după modelul polonez şi norvegian, care să se poată împrumuta fără a afecta deficitul bugetar, a afirmat, miercuri, ministrul desemnat al Energiei, Virgil Popescu.

El a fost audiat de comisiile de specialitate din Parlament, unde a primit aviz favorabil.

La plecare, Popescu a fost întrebat de jurnalişti care sunt planurile privind înfiinţarea fondului de investiţii din energie, idee care figurează în programul de guvernare.

“Lăsaţi-ne să-l finalizăm, am început să-l creionăm, când o să-l avem finalizat o să ieşim. Poate la un moment dat e nevoie şi de împrumuturi externe, iar, dacă vehiculul care derulează acel împrumut este un vehicul public, această datorie intră la deficitul bugetar. Însă acest fond creat – este modelul polonez, modelul norvegian – acest fond poate fi folosit ca un vehicul care se poate împrumuta pentru investiţiile în energie şi care nu va afecta deficitul bugetar”, a arătat Popescu.

Întrebat când se doreşte ca acest fond să fie funcţional, el a răspuns: “Am început să-l creionăm”.

Programul de guvernare prevede înfiinţarea Fondului Energetic Românesc, un vehicul public de investiţii, organizat în conformitate cu cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţi şi în aliniament cu normele internaţionale de bună practică în domeniul energiei, deţinut de către statul român prin Ministerul Energiei.

BVB | Știri BVB

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2021)

Hotararea Consiliului de Administratie - 7 decembrie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (08/12/2021)

Hotarari AGEA din data de 8 decembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (08/12/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni