Update articol:

Posturile de consilieri de la cabinetele conducerii ASF au fost desfiinţate; economii de 1,3 milioane de lei pe an 

Nicu Marcu, noul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a început curăţenia în instituţie, după ce, înainte de instalarea acestuia, ASF a fost criticată că are mulţi salariaţi, angajaţi pe pile şi cu cu salarii imense.     

Toate posturile de consilieri de la cabinetele conducerii executive a ASF au fost desfiinţate, potrivit unor surse din cadrul ASF, iar consilierii au fost transformaţi în experţi, reducându-li-se substanţial din salariu, chiar şi cu 50%. 

Fiecare membru executiv a putut să îşi păstreze 5 „experţi” plus un director executiv. Potrivit surselor noastre, prin această măsură, s-au făcut economii de 740.000 de lei până la finalui anului, iar pe an în jur de 1-3 milioane de lei.  

Sursele noastre ne-au mai spus că fostul ministru Marian Sârbu, consilier în cadrul ASF, a decis să părăsească instituţia, aflându-se într-un conflict de interese, în condiţiile în care soţia lucrează la o societate de asfigurări.     

Recent, Nicu Marcu, noul preşedinte ASF, ne-a declarat că Autoritatea trece printr-o perioadă de evaluare. Domnia sa ne-a spus: ”La nivelul instituţiei s-au demarat audituri ad-hoc pe toate cele trei sectoare de activitate, ca să vedem eventualele vulnerabilităţi din cele trei pieţe. În momentul în care vom fi gata cu evaluările instituţionale, vom prezenta publicului situaţia reală existentă”.   

Nicu Marcu vrea să îmbunătăţească imaginea ASF şi intenţionează să organizeze întâlniri periodice cu presa.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni