Update articol:
ADVERTORIAL

Povestea de succes a lui Octavian Pătrașcu, fondatorul CAPEX.com și provocarea tehnologică din sfera financiară pe care a îmbrățișat-o în mod inovator

Octavian Pătrașcu, fondatorul CAPEX.com Octavian Pătrașcu, fondatorul CAPEX.com
  • Octavian Pătrașcu: “Din poziția de investitor profesionist, consider riscul expertiza mea de bază.”

De la un post de entry-level într-o multinațională ce activa pe piața de capital, până la dobândirea statutului de acționar, investitor, apoi fondator, întreaga poveste antreprenorială a lui Octavian Pătrașcu i-a furnizat conceptele, ideile și know-how-ul necesare pentru a da formă brand-ului CAPEX.com.

“Produsele, segmentul de piață targetat și obiectivele de business mi-au fost clare încă de la început. Totul ți se dezvăluie mult mai ușor atunci când din istoricul tău profesional fac parte diverse companii pe care le-ai preluat din fașă, le-ai adus în punctul lor maxim de dezvoltare ca, la final, să culminezi cu un exit de succes.”

Se știe că succesul în afaceri nu se rezumă doar la un context favorabil, ci se întrepătrunde cu muncă asiduă, viziune și determinare, după cum enunța si filosoful roman Seneca, “Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity”. De la acest prim contact cu dedesubturile lumii financiare, cariera omului de afaceri a cunoscut o traiectorie ascendentă, începând cu acționariat, investiții diversificate, până la a deveni fondatorul unor companii cu renume global.

2018 devine marcant pentru Octavian Pătrașcu, fiind anul în care acesta înființează CAPEX.com. Viziunea sa de a face tranzacționarea de CFD-uri mai accesibilă și mai captivantă pentru oameni din diferite colțuri ale lumii, se materializează odată cu lansarea unei platforme cu o componentă organică, care să se dezvolte în tandem cu cerințele tot mai mari de inovație tehnologică.

La întrebarea “prin ce se distinge CAPEX.com față de competiție?”, Pătrașcu afirmă “automatizare, inovație și comisionare 0 sunt cuvintele cheie aici. Deoarece tehnologia a atins noi vârfuri ultimii ani, utilizatorii au devenit mai avizi de informații și oportunități pentru a profita la maximum de ceea ce oferă piața de capital. Fie că ai un trecut în tranzacționarea online, fie că abia îi înveți ABC-ul, CAPEX.com are soluțiile potrivite pentru a înlesni accesul la piețele de capital.

Am creat o punte de legătură între utilizatori cu ajutorul unor funcții excelente, cum ar fi Bloggers Opinions, Insider’s Hot Stocks, News Sentiment și multe altele; îmbunătățim frecvent instrumentele și aducem adiții la linia de produse disponibile pe platformă și, cel mai important, investim foarte mult în educația clienților noștri”.

Misiunea și ambițiile antreprenorului nu se incheie aici. Acesta propune o nouă linie de produse, X-line, și, încă o dată, face un pas înainte pe nisipurile mișcătoare ale inovației în segmentul financiar.

„Gândiți-vă la revoluționarul program SpaceX al lui Elon Musk. X semnifică elementul surpriză și inovația, întocmai ceea ce propune și gama noastră de produse X-line. Fie că vorbim despre StoX, QuantX sau despre viitorul ThematiX, ideea rămâne aceeași: facem brainstorming, lucrăm până când obținem ceea ce ne trebuie și prioritizăm nevoia clientului de tehnologie excepțională și de produse personalizate în tranzacționarea online.”

StoX este un produs special conceput pentru a diversifica opțiunile utilizatorilor, deoarece oferă posibilitatea de a tranzacționa cu levier 0 pe acțiunile celor mai mari companii listate pe bursele din Statele Unite. Mai mult decât atât, costurile reduse pe care le propune, condițiile de tranzacționare avantajoase, începând de la valoarea de 0.01 a unei acțiuni, transformă acest produs într-o reală atracție pentru cei interesați de soluții financiare personalizate.

StoX

QuantX este un generator automat de portofolii care simplifică întreg procesul de căutare, selecție, setare, apoi monitorizare a acțiunilor americane din companiile sau industriile preferate ale clientului. Produsul vine în întâmpinarea nevoii crescute a utilizatorilor de eficientizare a timpului alocat investițiilor și funcționează întocmai ca un asistent personal. Având o bază tehnologică solidă, QuantX pornește de la abordarea financiară a clientului, o analizează, apoi, prin intermediul unor algoritmi ingenios reglați, preia controlul și investește în până la 900 de brand-uri. Prin QuantX, utilizatorul economisește timp prețios pe care îl poate aloca unei activități mult mai relevante pentru el, cea de monitorizare a portofoliului și a rezultatelor sale.

QuantX

ThematiX  se va lansa până la finele anului și va fi un produs ce va grupa în categorii specifice toate subiectele și domeniile care au un impact în lume la momentul de față. Experții CAPEX.com selectează cele mai  bune acțiuni care se identifică cu un anumit sector și creează categorii tematice pe care un client le poate tranzacționa prin deschiderea unei singure poziții.

ThematiX

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/02/2024)

Rezultate financiare preliminare, consolidate, neauditate 2023

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/02/2024)

Inchiderea ofertei publice de vanzare de obligatiuni IMP27E

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR (IMP27E) (23/02/2024)

Notificare Tradeville SA - Indice de alocare si dobanda finala pentru oferta publica de vanzare de obligatiuni emise de IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR

BRK Dow Turbo Short 38050 (BKDOWTSC9) (23/02/2024)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Februarie 2024

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/02/2024)

Incepere proiect de extindere a capacitatilor energetice pe platforma A6 Dej