Update articol:
Sistem de parcare Parkomatic de la KADRA în stațiunile Cavnic, Rânca și Predeal

Predeal, singura stațiune de schi din România care îi anunță pe turiști, încă de la sosire, câte locuri de parcare sunt disponibile în zona pârtiilor de schi

Stațiunile montane, mai precis, cele de la Cavnic, Rânca și Predeal, au investit în această perioadă în sisteme de management al parcărilor de la KADRA, menite să sporească confortul turiștilor ce vor merge la schi sau la recreere.

Astfel, în cele trei stațiuni de schi menționate mai sus, KADRA a implementat sistem Parkomatic prevăzut cu server pentru administrarea sistemului de parcare, menit să fluidizeze accesul în locurile special amenajate pentru staționare, să faciliteze plata și să semnalizeze locurile de parcare disponibile.

Investiția în managementul parcărilor constă în achiziția de către beneficiar a unui sistem automat de parcare ce are ca scop creșterea încasărilor, dar, în același timp, sporește confortul turistilor care vor merge de acum înainte în stațiunile Cavnic, Rânca și Predeal. Cele trei sisteme instalate de noi în aceste puncte de interes turistic diferă unul față de celălalt, ceea ce este absolut normal, pentru că astfel de soluții se customizează în funcție de nevoile clientului”, spune Radu Opriș, co-fondator & Business Development Manager KADRA.

Astfel, în parcarea de la Cavnic (care asigură 200 de locuri de parcare), KADRA a instalat următoarele echipamente: terminal de intrare, barieră și detector auto pe sensul de intrare, terminal de ieșire, barieră și detector auto pe sensul de ieșire, server pentru administrarea sistemului de parcare, casă manuala de plată și panou de locuri libere.

În parcarea de la Rânca (cu 200 de locuri de parcare) s-au instalat: terminal de intrare, barieră detector auto pe sensul de intrare, terminal de ieșire, barieră și detector auto pe sensul de ieșire, server pentru administrarea sistemului de parcare, casă manuală de plată, casă automată de plată.

Parcarea din Predeal (care asigură 1.000 de locuri de parcare) este un proiect complex, care însumează patru loturi de parcare, fiecare cu terminale de intrare și de ieșire, detectoare auto, bariere rapide, care se deschid în mai puțin de o secundă, casă automată de plată și indicatoare pentru locuri libere. Predeal a devenit astfel singura stațiune de schi din România care îi anunță pe turiști, încă de la sosire, câte locuri de parcare sunt disponibile în zona pârtiilor de schi.

O parcare automatizată cu o soluție Parkomatic devine o sursă de finanțare. Noi nu vindem echipamente, ci o idee de afacere. Important este ca în parcare să fie energie electrică. De restul se ocupă KADRA. Instalarea echipamentelor durează doar câteva zile, însă până la această fază a proiectului este nevoie ca în parcare să se facă lucrări de cablare pentru interconectarea terminalelor, barierelor, caselor automate, etc, cu serverul”, spune Radu Opriș.

KADRA nu oferă doar automatizări pentru sistemele de parcare, ci și consultanță celor care vor să își amenajeze o parcare, celor care au un spațiu care se pretează la o asemenea investiție, dar nu știu ce trebuie să facă astfel încât ideea lor să se transforme într-o afacere de succes. Mai mult decât atât, KADRA le oferă acestora inclusiv o soluție de finanțare.

Pentru sezonul de schi 2020-2021 nu au apărut pârtii de schi noi, instalații de transport pe cablu sau instalații de zăpadă artificială. S-a investit, însă, în parcări, ca o nevoie de a obține venituri care să ducă la dezvoltarea stațiunilor. Investiția într-o parcare nu este la fel de mare ca cea într-o instalație de transport pe cablu, de exemplu, dar profitul este cam la același nivel la finalul sezonului de schi. Pentru un turist care merge, în 90% din cazuri, cu mașina la schi este foarte important să existe un loc de parcare”, spune Radu Opriș, co-fondator & Business Development Manager KADRA, care este de părere că investițiile în parcări, infrastructură, în general, sunt și cele care pot duce la dezvoltări ale unor zone noi, atrăgând, la rândul lor, alte investiții.

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical