Update articol:

Premierul Cîțu: Ratele la bănci vor putea fi amânate pentru o perioadă de 9 luni; Detaliile le vom prezenta în zilele următoare – VIDEO

florin citu premier

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat luni, la finalul ședinței de guvern, că ratele la bănci vor putea fi amânate pe o perioadă de nouă luni, cu posibilitatea de prelungire pentru anumite categorii, și că va fi aprobată o schemă de sprijin pentru sistemul HORECA. Detaliile vor fi prezentate in zilele urmatoare.

“Am avut discuții despre amânarea ratelor la bănci. Există o decizie a Autorității europene bancare, că se pot amâna 9 luni, dar am găsit o soluție prin care vom putea prelungi pentru anumite categorii perioada. Detaliile le vom prezenta în zilele următoare”, a spus Citu.

Premierul a spus că bugetul va fi construit pe un deficit de 7% din PIB pentru 2021, potrivit G4Media. De asemenea, se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021: decontarea unor părți din salariul celor reveniți din șomaj tehnic, IMM Invest, Agro IMM Invest – o măsură așteptată de sectorul agricol, cu garanții de 1 milion de lei.

Cei din sectorul Horeca vor fi scutiți de impozitul specific până în martie 2021.

Premierul a mai spus ca nu vor fi tăiate salariile in sectorul bugetar: “Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom analiza excepțiile. (…) Salariul minim va crește peste rata inflației – cu 3,1% anul viitor”.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021