Update articol:

Premierul Ciucă a discutat cu preşedintele Germaniei despre războiul din Ucraina şi impactul regional al acestuia

Ciuca Frank-Walter Steinmeier

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, discuţiile fiind axate pe războiul din Ucraina şi impactul regional al acestuia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi demnitari au apreciat importanţa unităţii europene şi euroatlantice în asigurarea sprijinului pentru Ucraina şi cetăţenii săi, respectiv pentru a gestiona impactul situaţiei din estul Europei şi al implementării sancţiunilor împotriva Rusiei.

Cei doi interlocutori au apreciat nevoia sprijinirii refugiaţilor ucraineni, fiind recunoscut efortul României în acest sens, precizează sursa citată.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanţa cooperării bilaterale şi europene pentru asigurarea securităţii energetice şi gestionarea problemelor generate de blocarea lanţurilor de aprovizionare.

Ciucă a menţionat că sprijinul României pentru Ucraina are în vedere şi facilitarea exporturilor de produse agricole din Ucraina către pieţe terţe, afectate în prezent de blocada porturilor ucrainene la Marea Neagră. Prim-ministrul a punctat şi faptul că România face eforturi pentru diversificarea surselor de energie, subliniind demersurile naţionale pentru creşterea capacităţii de exploatare a resurselor de gaz natural, se mai arată în comunicat.

Totodată, premierul a pledat pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securităţii la Marea Neagră, adresând mulţumiri pentru participarea germană la asigurarea poliţiei aeriene întărite în România.

Şeful Guvernului şi preşedintele german au subliniat la unison calitatea relaţiilor bilaterale, evidenţiind potenţialul amplu de extindere a cooperării economice româno-germane, adaugă sursa amintită.

În context, oficialul român a exprimat interesul pentru diversificarea investiţiilor şi cooperării dintre cele două ţări în domenii strategice, precum energie, tehnologie, infrastructură.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a menţionat că România aplică toate standardele pentru aderarea deplină la spaţiul Schengen asigurând de facto şi eficient protejarea frontierelor externe în contextul crizei din Ucraina, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (16/05/2022)

Hotarari AGA E din data de 16 mai 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (16/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii periooada 09-13.05.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (16/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (16/05/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 12.05.2022