Update articol:

Premierul Florin Cîţu prezintă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – 29,2 miliarde de euro ar putea ajunge în România (vezi documentul)

Florin Citu

Premierul Florin Cîţu prezintă astăzi, 2 iunie, la Palatul Victoria, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat Biroul de presă al Guvernului. Prezentarea PNRR va fi făcută alături de vicepremierul Dan Barna, vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Comisia Europeană a salutat printr-un comunicat oficial faptul că România a depus Planul Național de Redresare și Reziliență și ca, prin inițiativele propuse, sunt atinse toate cele 7 sectoare emblematice ale politicilor UE (flagship areas).

Măsuri privind transportul durabil, educația, asistența medicală, renovarea clădirilor și digitalizarea administrației publice. Proiectele din Plan acoperă întreaga durată de viață a Facilității de Redresare și Reziliență (FRR) până în anul 2026, se arată în comunicatul CE.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în social media depunerea PNRR de către țara noastră: „Am primit Planul de Redresare și Reziliență al României. Acesta include reforme și investiții pentru a sprijini tranziția ecologică și digitală, creșterea inteligentă, sănătatea și reziliența și politici pentru următoarea generație. #NexGenerationEU va contribui la construirea unui viitor mai ecologic și mai durabil în România.

Vicepreşedintele Comisiei Europene și comisar european pentru Comerț, Valdis Dombroskis, a apreciat, la rândul său, efortul României: „Felicitări României pentru depunerea Planului de Redresare și Rezistență. PNRR ne va ajuta să ieșim mai puternici din criză, va face economiile și societățile UE mai durabile și mai rezistente, va sprijini tranzițiile verzi și digitale.

În următoarea perioadă, Comisia Europeană va evalua Planul României în baza celor 11 criterii stabilite de Regulament.

Vezi aici documentul:

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR)

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014