Update articol:

Premierul ungar Viktor Orban îşi exprimă solidaritatea cu preşedintele Kazahstanului

Péter Szijjártó Ungaria ministru astronaut către Staţia Spaţială Internaţională Péter Szijjártó

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, şi-a exprimat luni solidaritatea cu preşedintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, cu care a avut o convorbire telefonică, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

“Premierul (Orban) a discutat astăzi cu preşedintele Tokaev şi şi-a exprimat solidaritatea şi condoleanţele pentru numeroşii, numeroşii morţi, şi desigur le-am oferit ajutorul nostru”, a spus şeful diplomaţiei de la Budapesta, într-o înregistrare video.

Tokaev a dat vineri ordin trupelor de securitate să tragă fără somaţie în demonstranţii din Kazahstan, pe care i-a numit ”terorişti”. Revoltele fără precedent din fosta republică sovietică din Asia Centrală, care durează de mai multe zile, s-au soldat cu peste 164 de morţi, conform unui anunţ făcut duminică seara de ministerul kazah al informaţiilor.

Bilanţul a fost ulterior retras şi revizuit la 26 de decese în rândul manifestanţilor şi 16 în cel al forţelor de ordine.

Tokaev a cerut miercurea trecută sprijinul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), din care fac parte Rusia şi aliaţii săi – Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan. OTSC a desfăşurat în Kazahstan mii de militari, în special ruşi.

Preşedintele rus Vladimir Putin, a proclamat luni victoria în apărarea Kazahstanului în faţa a ceea ce a numit o revoltă teroristă susţinută din străinătate.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)