Update articol:

Presa de stat rusă publică imagini video cu schimbul de prizonieri Viktor Bout – Brittney Griner – video

Presa de stat din Rusia a publicat ieri imagini video cu schimbul de prizonieri dintre Rusia și SUA, respectiv între americanca Brittney Griner și Viktor Bout, traficantul de arme rus cunoscut sub numele de „Negustorul morții”, la un aeroport din Emiratele Arabe Unite.

Videoclipul, care a fost verificat de The New York Times, o înfățișează pe Griner, într-o jachetă și pantaloni roșii, mergând cu trei bărbați în costume către un alt bărbat și către Viktor Bout, care ține în brațe un plic maro și o haină peste un braţ. Părul lui Griner este tuns, fără nicio urmă de codițe împletite.

Un bărbat îi strânge mâna lui Viktor Bout și îl îmbrățișează, iar apoi un al doilea bărbat îi strânge și el mâna.

 

La rândul ei, Brittney Griner se îndreaptă spre un alt grup de bărbați, inclusiv unul îmbrăcat în haine specifice Emiratelor, care îi strâng mâna americancei.

În timp ce schimbul de prizonieri are loc, un avion cu reacție alb stă în fundal, cu treptele deschise pe asfaltul aeroportului Al Bateen din Abu Dhabi.

Imaginile, publicate de presa rusească fac  dintr-o serie de clipuri video ale diferitelor etape ale eliberării lui Brittney Griner. Nu este clar când au avut loc toate scenele.

În imaginile postate de postul rusesc de stat RT, o femeie neidentificată care pare a fi un director de închisoare îi spune în rusă lui Brittney Griner: „Vrei să vii în vizită aici? Da? Super, vino în vizită!”

Într-un alt videoclip postat pe Telegram de către agenția de știri de stat rusă RIA Novosti, Brittney  Griner este prezentată urcându-se într-un avion, în timp ce afară ninge, și purtând o geantă.

Odată urcată la bord, o persoană neidentificată o întreabă: „Care este starea ta de spirit?”

Ea răspunde: „Fericită”.

Brittney  Griner este întrebată dacă știe unde se duce. Ea spune că nu știe și apoi i se spune că va merge în Statele Unite.

Persoana spune: „Totul va fi bine”

  • Viktor Bout a spus că nu a întâlnit rusofobia într-o închisoare americană

Viktor Bout a spus că nu a întâlnit rusofobia în închisoarea din Statele Unite, iar colegii săi de celulă au simpatie pentru Rusia.

„Nu m-am întâlnit cu rusofobia nici din partea personalului (sau a colegilor de celulă. n.r.). Practic, aproape toți colegii mei prizonieri simpatizau cu Rusia”, a spus el într-un interviu pentru RT.

 

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (30/01/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 ianuarie - 27 ianuarie 2023