Update articol:

Presa israeliană: Tratamentul Pluristem pentru COVID-19 arată o rată de supraviețuire de 100%, potrivit datelor preliminare; acţiunile companiei au crescut astăzi cu peste 9%  

Nu numai că toți pacienții au supraviețuit, potrivit Pluristem, dar patru dintre ei au arătat o îmbunătățire a parametrilor respiratorii

 

Șase pacienți bolnavi de coronavirus din Israel, considerați cu risc ridicat de mortalitate, au fost tratați cu produsul de terapie cu celule pe bază de placentă Pluristem și au supraviețuit, potrivit datelor preliminare furnizate de Pluristem Therapeutics Inc. cu sediul în Haifa. Toți pacienții tratați au fost în unități de terapie intensivă (UCI), fiind pe ventilatoare. 

Pluristem Therapeutics Inc. (Nasdaq: PSTI) (TASE: PSTI) este o companie de medicamente regenerative care dezvoltă o platformă de produse biologice terapeutice noi. Acţiunile companiei au crescut astăzi cu peste 9%. 

Pacienții au fost tratați la trei centre medicale israeliene diferite timp de o săptămână în cadrul unui program caritabil și sufereau de insuficiență respiratorie acută și complicații inflamatorii asociate cu COVID-19. Patru dintre pacienți aveau probleme de  insuficiență cardiovasculară și renală.

 

Nu numai că toți pacienții au supraviețuit, potrivit Pluristem, dar patru dintre ei au arătat o îmbunătățire a parametrilor respiratorii, iar trei dintre ei sunt în stadii avansate să nu mai folosească ventilatoare. Mai mult, doi dintre pacienții cu afecțiuni medicale preexistente prezintă o recuperare clinică pe lângă îmbunătățirea respirației, conform publicaţiei israeliene.

„Suntem mulțumiți de acest rezultat inițial al programului  și ne-am angajat să valorificăm celulele PLX în beneficiul pacienților și sistemelor de asistență medicală”, a declarat CEO-ul și președintele Pluristem, Yaky Yanay. „Pluristem va folosi avantajele sale competitive în fabricația pe scară largă pentru a putea livra celule PLX unui număr mare de pacienți cu nevoie semnificativă.”

 

Celulele PLX ale Pluristem sunt „celule alogenice de tip mezenchimal, care au proprietăți imunomodulatoare”, ceea ce înseamnă că induc celulele T reglatoare naturale ale sistemului imunitar și macrofagele M2, a explicat compania într-un comunicat anterior. Rezultatul ar putea fi inversarea supraactivării periculoase a sistemului imunitar. Aceasta ar reduce probabil simptomele fatale ale pneumoniei și pneumonitei (inflamație generală a țesutului pulmonar).

Descoperirile preclinice anterioare cu privire la celulele PLX au relevat efecte terapeutice semnificative în studiile la hipertensiune pulmonară, fibroză pulmonară, leziuni renale acute și leziuni gastro-intestinale.
 

Pluristem intenționează să aplice pentru inițierea unui studiu clinic multinațional pentru tratamentul complicațiilor asociate cu coronavirus, conform comunicatului. Compania este deja în discuții cu autoritățile de reglementare din Statele Unite și Europa pentru a „defini strategia noastră clinică pentru COVID-19”, a adăugat Yanay.

 

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2021)

Raport curent cf. art. 234, litera i) din Reg. 5/2018

ROMCAB SA (MCAB) (19/10/2021)

Confirmare Plan de Reorganizare actionar majoritar

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (19/10/2021)

Hotarari AGA O & E din 19 octombrie 2021