Update articol:

Președintele ASF avertizează administratorii de pensii, firmele de asigurare și fondurile de investiții: Fiți extremi de prudenți şi responsabili în administrarea banilor populației şi  investitorilor 

Fiți extremi de prudenți, dar mai ales să fiți foarte responsabili cu privire la modul în care administrați banii populației, pe cei ai investitorilor, a avertizat preşedintele ASF Nicu Marcu, printr-un mesaj, administratorii de pensii, firmele de asigurare și fondurile de investiții.

“Mesajul meu pentru conducătorii piețelor financiare nebancare este unul extrem de clar: să fiți extremi de prudenți, dar mai ales să fiți foarte responsabili cu privire la modul în care administrați banii populației, pe cei ai investitorilor. Trăim vremuri pline de incertitudini, vor veni situații cu care probabil nu ne-am mai întâlnit”, a declarat președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, în deschiderea celei de VIII-a ediție a Conferinței Internaționale ISF2022.

Institutul de Studii Financiare organizează astăzi cea de-a VIII-a ediţie a Conferinței Internaționale ISF 2022 – 20 de ani de formare și certificare financiară în România.

​Cei doi ani de pandemie au influenţat semnificativ pieţele financiare nebancare, atât din prisma schimbărilor în fluxul de lucru din toate domeniile de activitate, cât şi prin schimbarea opiniilor populaţiei române legat de ce înseamnă asigurări, economisiri şi planificări de viitor. Contextul post-pandemic nu a fost urmat doar de schimbări radicale în modul de lucru şi revoluţii în industria medicală, ci şi de schimbări în domeniul economic, creştere a inflaţiei, scumpiri ale alimentelor de bază, toate sub egida conflictului de la graniţe. Ediţia a VIII-a a Conferinţei Internaţionale a ISF din 2022 doreşte să scoată la lumină cum toate aceste elemente post-pandemice au influenţat sectorul serviciilor financiare, dar şi cum experienţa post-pandemică poate pregăti pieţele nebancare pentru următoarele ameninţări politice, digitale, sociale şi medicale.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghează piața pensiilor private, piața asigurărilor și piața de capital.

 

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING