Update articol:

Preşedintele Chinei: Epidemia de coronavirus este practic strangulată în epicentrul ei

Xi Jinping, preşedintele Chinei Xi Jinping, preşedintele Chinei

Preşedintele chinez Xi Jinping, care s-a deplasat marţi într-o vizită-surpriză la Wuhan, a estimat că epidemia de coronavirus este “practic strangulată” în epicentrul ei, potrivit informaţiilor raportate de Xinhua, transmite AFP, citat de Agerpres.

“Primele rezultate au fost obţinute stabilizând situaţia şi ranversând tendinţa la Wuhan şi Hubei”, provincia învecinată, unde circa 56 de milioane de locuitori sunt plasaţi în carantină de la sfârşitul lui ianuarie, a spus Xi, citat de Xinhua.

Vizita lui Xi Jinping intervine după anunţarea în aceeaşi zi, de către Ministerul Sănătăţii chinez, a unor cifre încurajatoare pentru China, cu numai 19 noi contaminări în timpul ultimelor 24 de ore, o scădere spectaculoasă în raport cu sutele de contaminări anunţate zilnic în februarie, semn că măsurile drastice de izolare au dat roade.

Xi Jinping, cu o mască de culoare turcoaz pe faţă, a sosit la Wuhan marţi dimineaţa, apoi s-a deplasat “imediat ce a coborât din avion” spre un spital din Huoshenshan, cel care a fost construit în 10 zile de o armată de muncitori, a relatat televiziunea CCTV.

Apoi, el a dialogat – de la o distanţă considerabilă – cu bolnavi şi cu personalul medical, prin intermediul unei conferinţe video, potrivit imaginilor CCTV.

Xi Jinping s-a deplasat de asemenea într-un cartier rezidenţial din Wuhan pentru a discuta cu locuitori aflaţi în carantină şi cu agenţi însărcinaţi să aplice măsurile de prevenţie.

Noul tip de coronavirus a apărut în decembrie la Wuhan, înainte de a se propaga în toată China, apoi în străinătate.

Peste 110.000 de persoane au fost contaminate pe plan mondial, dintre care 4.000 mortal, marea majoritate a cazurilor fiind înregistrate în China. 

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie