Update articol:

Preşedintele Conferinţei de securitate de la Munchen: “Ordinea globală se destramă”

Wolfgang Ischinger (foto Twitter) Wolfgang Ischinger (foto Twitter)

Preşedintele Conferinţei de securitate de la Munchen, Wolfgang Ischinger, a afirmat vineri, cu o săptămână înaintea începerii evenimentului, că “ordinea mondială se destramă”, o declaraţie ce nu este de natură să liniştească temerile legate de creşterea incertitudinii la nivel global, notează dpa, potrivit Agerpres.

Ideea unei ordini internaţionale bazate pe reguli comune şi pe o structură globală ordonată va putea fi cu greu menţinută, a fost de părere Ischinger, în opinia căruia rivalitatea dintre superputeri se va acutiza tot mai mult.

Wolfgang Ischinger şi-a arătat regretul faţă de sfârşitul Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF) dintre SUA şi Rusia, numindu-l “o tragedie pentru ordinea de securitate europeană” şi un eveniment grav.

Există, de asemenea, pericolul ca şi alte tratate de dezarmare dintre SUA şi Rusia să fie blocate, a observat preşedintele Conferinţei de la Munchen.

Ischinger s-a referit şi la decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a nu lua parte la conferinţa de la Munchen, explicând-o prin raţiuni de politică internă.

“Pot înţelege că trebuie să-şi regândească priorităţile”, a spus Ischinger, cu referire la criza politică declanşată de protestele “vestelor galbene” împotriva guvernului francez.

Conferinţa de securitate de la Munchen va avea loc între 15 şi 17 februarie, la ea fiind aşteptaţi să participe aproape 100 de miniştri şi 40 de şefi de stat sau de guvern.

BVBStiri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Detalii conferinta telefonica_Raport trimestrial T1 2021

ALTUR S.A. (ALT) (06/05/2021)

Raport Anual 2020 versiunea in limba engleza

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Modificarea calendarului financiar 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/05/2021)

Intrarea in programul de oprire planificata a Unitatii 2

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/05/2021)

Document de informare privind atribuirea de actiuni