Update articol:

Preşedintele Federaţiei australiene de tenis laudă, într-o înregistrare video internă, “munca incredibilă” a echipelor sale în cazul Novak Djokovic

Preşedintele Federaţiei australiene de tenis a lăudat, într-o înregistrare video internă care a ajuns sâmbătă în presă, “munca incredibilă” a echipelor sale în foiletonul Novak Djokovic care, la rândul său, a mulţumit tuturor oamenilor care îl susţin din lumea întreagă după anularea vizei sale de intrare în Australia, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Am fost arătaţi cu degetul şi am fost blamaţi, dar eu pot să vă asigur că echipa noastră a făcut o treabă incredibilă”, a afirmat Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia, organizatorul Australian Open, într-o înregistrare video destinată echipelor sale şi dezvăluită sâmbătă de publicaţia Herald Sun.

Federaţia se află în centrul criticilor, după anularea vizei de intrare în Australia a liderului mondial, în noaptea de miercuri spre joi, pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Federaţia a fost acuzată că a indus în eroare jucătorii în privinţa obligaţiilor lor în materie de vaccinare contra Covid-19 pentru a putea intra în ţară.

Într-o notă trimisă jucătorilor şi publicată de media australiană, organizatorii au dat asigurări că o persoană care a fost infectată recent cu Covid-19 ar putea beneficia de o scutire la obligaţia de a fi în totalitate vaccinată.

Dar Guvernul australian a asigurat că a avertizat Tennis Australia încă din noiembrie că această dispoziţie nu este valabilă decât pentru rezidenţii australieni, nu şi pentru cetăţenii străini care vor să intre în ţară.

“Noi înţelegem situaţia actuală şi lucrăm în strânsă colaborare cu Novak şi cu echipa sa, precum şi cu alte persoane şi echipa lor, care se găsesc în această situaţie”, a adăugat Tiley în video-ul ajuns în presă.

  • Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul unde este reţinut la Melbourne

Starul mondial al tenisului Novak Djokovic a cerut să fie transferat de la centrul de “detenţie” din Melbourne, pentru a se putea antrena înaintea Openului Australiei, au anunţat, sâmbătă, avocaţii acestuia, citaţi de AFP.

Campionul sârb a fost plasat la centrul Park Hotel, pentru solicitanţii de azil din Melbourne la sosirea în Australia, şi aşteaptă răspunsul la apelul său împotriva respingerii vizei sale de către autorităţile australiene şi a scutirii sale medicale, pentru a putea participa la Australian Open luna aceasta fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului.

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Djokovic, care a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni într-un hotel din Melbourne.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (19/05/2022)

Structura actionariat la data de 30 aprilie 2022

Erste Group Bank AG (EBS) (18/05/2022)

Rezultate vot - AGA Anuala din 18.05.2022

Digi Communications N.V. (DIGI) (18/05/2022)

Corectare erori materiale raport financiar Q1 2022

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)