Update articol:

Preşedintele Iohannis a respins numirea Adinei Florea la şefia DNA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că ministrul Justiţiei trebuie să decidă dacă procedura de numire a şefului DNA va fi sau nu reluată, adăugând că procedura finalizată cu respingerea Adinei Florea a fost transparentă.

Tăriceanu a precizat că nu a vorbit cu ministrul Tudorel Toader după respingerea de către preşedintele Klaus Iohannis a propunerii de numire la şefia DNA a Adinei Florea: “A motivat preşedintele cumva? (…) Atunci, ce să comentez! Am văzut o exprimare într-un comunicat de la Cotroceni. Mi-aduc aminte – «că nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de lege». Nu este formularea mea, este formularea din comunicat. Era bine dacă se punea punct. «Nu îndeplineşte condiţiile de legalitate». Evident, alea nu pot fi prevăzute decât de lege. Cine a scris comunicatul nu a fost foarte inspirat, dar, în fine, probabil că explică care sunt condiţiile care nu au fost îndeplinite. Nu ştiu, o să vedem”.

………….

Preşedintele Klaus Iohannis a respins miercuri propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială precizează că, în luna octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis şefului statului următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcţii de conducere:

* Adina Florea – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

* Florena-Esther Sterschi – pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

* Elena Giorgiana Hosu – pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

* Iuliana Nedelcu – pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

* Antonia-Eleonora Constantin – pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“În conformitate cu dispoziţiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi, având în vedere considerentele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul Justiţiei, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror pentru a fi numit într-o funcţie de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) şi (12) din Legea nr. 303/2004”, precizează Administraţia Prezidenţială.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022