Update articol:

Președintele SEC, Gary Gensler, spune că sunt necesare mai multe reguli de protecție pentru investitorii în bitcoin

Noul șef al Comisiei pentru valori mobiliare din SUA (SEC), Gary Gensler, a declarat vineri că sunt necesare mai multe reguli de protecție pentru investitorii în bitcoin și alte active cripto, potrivit CNBC.

Gary Gensler a declarat la „Squawk Box” de la CNBC că a văzut atracția către bitcoin, dar că este necesară o reglementare pentru a preveni frauda și alte probleme.

„Este un mijloc de depozitare a averii digital, rar, dar extrem de volatil”, a spus Gensler, vorbind în special despre bitcoin: „Și există investitori care doresc să tranzacționeze acest activ și să îl tranzacționeze pentru volatilitatea sa, în unele cazuri doar pentru că are o corelație mai mică cu alte piețe. Cred că avem nevoie de o protecție mai mare a investitorilor.”

Gensler a clarificat ulterior că apreciază că Bitcoin este un depozit de valoare „speculativ” și că SEC ar trebui să fie „neutră din punct de vedere tehnologic” atunci când vine vorba de noi inovații pe piețe.

Bitcoin și alte criptomonede au crescut de la sfârșitul anului trecut, alimentate de adoptarea instituțională crescută pentru unele dintre monedele mai stabilite și interes de la investitorii de retail

Bitcoin s-a tranzacționat vineri cu peste 57.000 de dolari, după ce a trecut de 10.000 de dolari în urmă cu un an, în timp ce dogecoin, o monedă digitală care a început ca o glumă bazată pe un meme cu un câine Shiba Inu, se tranzacționa aproape de record.

Gensler, care a predat anterior cursuri despre blockchain și alte tehnologii financiare la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, a spus că trebuie să existe autoritate pentru ca un reglementator să supravegheze schimburile criptog, similar piețelor de capitaluri și futures. El a spus că multe dintre activele cripto se tranzacționează ca titluri și ar trebui să intre sub incidența SEC.

„În măsura în care ceva este un titlu, SEC are multă autoritate. Și o mulțime de jetoane criptografice – nu le voi numi criptomonede pentru moment – sunt într-adevăr titluri de valoare ”, a spus el.

Gensler a comentat, de asemenea, influența rețelelor sociale pe piețele financiare.

„Trebuie să ne actualizăm și să ne reîmprospătăm regulile pentru a ne asigura că, în timp ce investitorii cu amănuntul și orice persoană are dreptul de a vorbi și așa mai departe, că nu induc în eroare publicul, nu manipulează publicul, nu manipulează piețele”, a spus el.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie