Update articol:

Gazprom și OMV – discuţii despre livrările de gaze naturale şi Nord Stream 2

Rainer Seele, preşedintele OMV, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu oficialii Gazprom. Rainer Seele, preşedintele OMV, s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu oficialii Gazprom.

În perioada 1 ianuarie – 23 septembrie 2018, Gazprom a livrat Austriei 7,8 miliarde de metri cubi de gaz, o creștere de 34,5% față de aceeași perioadă a anului trecut

 

O întâlnire de lucru între Alexey Miller, președintele Comitetului de conducere al Gazprom, și Rainer Seele, președintele OMV, a avut loc săptămâna trecută, la St. Petersburg, potrivit Gazprom.

http://www.gazprom.com
http://www.gazprom.com

Părțile au discutat despre cooperarea strategică, concentrându-se asupra exporturilor rusești de gaze. În perioada 1 ianuarie – 23 septembrie 2018, Gazprom a livrat Austriei 7,8 miliarde de metri cubi de gaz, o creștere de 34,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În cadrul întâlnirii, o atenție deosebită a fost acordată şi proiectului Nord Stream 2. Alexey Miller l-a informat pe Rainer Seele despre continuarea lucrărilor în zona economică exclusivă a Finlandei și despre pregătirile în curs în apele teritoriale ale Germaniei.

OMV AG este principalul partener al Gazprom în Austria. Companiile cooperează în domeniul producerii, transportului și aprovizionării cu gaze naturale. La 5 iunie 2018, a fost semnat un acord de extindere până în 2040 a contractului existent între Gazprom Export și OMV Gas Marketing & Trading GmbH pentru livrările rusești de gaze către Austria. Contractul fusese valabil până în 2028. 1 iunie 2018 a marcat 50 de ani de la începutul livrărilor de gaze rusești către Austria.

 

Vladimir Putin l-a decorat pe şeful OMV cu „Ordinul Prieteniei”

În 2017, Gazprom a stabilit un nou record pentru exportul de gaze către Austria de 9,1 miliarde metri cubi, o creștere de 50,3% (3 miliarde de metri cubi) faţă de 2016 (6,1 miliarde metri cubi) și 33,7% (2,3 miliarde metri cubi) în 2005, când s-a înregistrat un nou record (6,8 miliarde de metri cubi).
Nord Stream 2 este proiectul de construcție pentru o conductă de gaz cu o capacitate anuală de 55 de miliarde de metri cubi din Rusia către Germania, prin  Marea Baltică.