Update articol:

Preşedintele Xi Jinping spune că China va înfiinţa o bursă dedicată IMM-urilor la Beijing

http://www.gov.cn/

China va lansa o nouă bursă de valori, cu sediul în capitala Beijing, în ideea de a stimula companiile chineze mici şi mijlocii să se listeze pe teritoriul naţional mai degrabă decât în străinătate, a anunţat joi preşedintele Xi Jinping, informează AFP, potrivit Agerpres.

În prezent, principalele burse de valori din China continentală sunt în centrul financiar Shanghai şi în oraşul Shenzhen.

“Vom continua să susţinem dezvoltarea pe bază de inovaţie a IMM-urilor, prin lansarea Bursei de la Beijing”, a declarat Xi Jinping cu ocazia unui salon comercial, fără a oferi alte detalii cu privire la acest proiect.

Anunţul liderului chinez intervine într-un moment în care autorităţile au înăsprit reglementările pentru anumite sectoare cheie ale economiei chineze, precum tehnologia sau divertismentul. Zilele trecute autorităţile chineze au interzis anumite programe de televiziune şi au impus o serie de restricţii severe pentru a limita numărul de ore în care minorii pot juca jocuri video.

În prezent, bursele de la Shanghai şi în oraşul Shenzhen trebuie să limiteze fluctuaţiile zilnice la 10%, în ideea de a limita volatilitatea de pe piaţa bursieră chineză, dominată de micii investitori sensibili la zvonuri. Însă, în 2019 a fost lansat la bursa de la Shanghai platforma STAR Market destinată valorilor tehnologice, un echivalent chinez al Nasdaq-ului american, care oferă reguli de introducere la bursă şi limite privind fluctuaţia zilnică considerabil relaxate.

BVBStiri BVB

CONTED SA (CNTE) (17/09/2021)

Hotarari AGA E 17 Septembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (17/09/2021)

Actionari cu drept de vot suspendat in AGOA si AGEA - 20/21.09.2021

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (17/09/2021)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.03807