Update articol:

Preşedintele Xi Jinping subliniază îmbunătățirea capacității de comunicare internațională a Chinei

Xi Jinping, preşedintele Chinei Xi Jinping, preşedintele Chinei

Xi Jinping, secretar general al Comitetului central al Partidului Comunist din China (PCC), a subliniat îmbunătățirea capacității țării de a se angaja în comunicarea internațională pentru a prezenta o imagine adevărată, multidimensională și panoramică asupra Chinei, potrivit Xinhua. Xi a făcut remarcile luni când s-a adresat Biroului politic al Comitetului central al PCC.

Xi a subliniat necesitatea unei înțelegeri profunde a cât de importantă și necesară este îmbunătățirea comunicării internaționale a țării și dezvoltarea unei voci în discursul internațional care să se potrivească cu puterea națională cuprinzătoare a Chinei și statutul internațional.

Deși influența Chinei asupra discursului internațional s-a îmbunătățit în mod semnificativ de la cel de-al 18-lea Congres național al PCC din 2012, țara se confruntă cu situații și sarcini noi, a spus el. Xi a subliniat eforturile mai mari de a construi propriul discurs și narațiunea Chinei, interpretând practicile Chinei prin propriile sale teorii.

El a cerut utilizarea de noi concepte, domenii și expresii pentru a spune mai bine poveștile Chinei și puterea spirituală din spatele poveștilor.

În ceea ce privește publicitatea CPC, Xi a cerut eforturi mai mari pentru a ajuta publicul străin să înțeleagă că ceea ce urmărește Partidul nu este altceva decât bunăstarea poporului chinez. De asemenea, el a subliniat eforturile de introducere a culturii chineze în străinătate, pentru crearea unei imagini admirabile și respectabilă a Chinei.

China trebuie să dezvolte o ‘voce internaţională’ pe măsura forţei sale naţionale şi a statutului său global, a subliniat Xi, citat de Xinhua. China are nevoie să creeze o echipă de profesionişti şi să adopte ‘metode precise de comunicare’ pentru diferite regiuni, a mai spus preşedintele Xi.

Relaţiile Chinei cu media străine au devenit tot mai tensionate în ultimii ani, organe locale de presă precum cotidianul de limbă engleză Global Times semnalându-i pe reporterii străini ‘vinovaţi’ de relatări părtinitoare şi incorecte, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Mai mulţi jurnalişti care lucrau pentru instituţii de presă americane au fost expulzaţi anul trecut în contextul deteriorării relaţiilor dintre cele două state.

De asemenea, China a interzis BBC World News de la difuzare pe reţelele chineze de televiziune în urma relatărilor critice ale canalului britanic cu privire la situaţia drepturilor omului în regiunea nord-vestică Xinjiang şi originile pandemiei de COVID-19.

Xi a subliniat pe larg promovarea poziției, înțelepciunii și abordării Chinei, deoarece țara are capacitatea, precum și responsabilitatea de a juca un rol mai mare în afacerile globale și de a contribui mai mult la rezolvarea în comun a problemelor umanității cu alte țări.

El a spus că multilateralismul trebuie promovat, în timp ce unilateralismul și hegemonismul ar trebui să fie opuse, astfel încât să ghideze comunitatea internațională să formeze împreună o ordine internațională mai justă și mai echitabilă și să creeze un nou tip de relații internaționale.

Xi a cerut efectuarea de schimburi interumane, cultivarea unor profesioniști capabili pentru comunicarea internațională, studierea teoriilor sale și înțelegerea mai bună a legilor sale, astfel încât să crească atracția și eficacitatea comunicării internaționale a țării și să extindă cercul de prieteni care înțeleg China .

 

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (06/07/2022)

Convocare AGAE din 19(22) august 2022

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/07/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.0/99.35/102.35 (EBWTITL75) (06/07/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 06 si 07 Iulie 2022

STK EMERGENT (STK) (05/07/2022)

Emisiune unitati de fond - Rectificare