Update articol:

Preţul petrolului: Trump pregătit să intervină în disputa dintre Moscova şi Riad

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat din nou marţi dispus să intervină în războiul petrolului în care se confruntă Rusia şi Arabia Saudită, notează AFP, potrivit Agerpres.

Liderul administraţiei de la Washington a afirmat că a discutat îndelung despre prăbuşirea preţului la petrol cu omologul său rus, Vladimir Putin, precum şi cu prinţul moştenitor al regatului saudit, Mohammad bin Salman, cu ocazia a două recente convorbiri telefonice.

“Am avut o discuţie excelentă cu preşedintele Putin. Am avut o discuţie minunată cu prinţul moştenitor”, a spus Donald Trump în cursul briefingului său de presă devenit cotidian şi consacrat în principal pandemiei de COVID-19.

“Cele două ţări vorbesc despre asta între ele şi mă pot alătura discuţiilor dacă va fi nevoie la momentul oportun”, a declarat preşedintele american, subliniind dilema Statelor Unite: reducerea preţului la pompă este în profitul consumatorilor, dar prăbuşirea preţului ţiţeiului pune în pericol întreg sectorul petrolier american.

Preţul petrolului, care a atins luni cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani, a înregistrat, de asemenea, cea mai importantă reducere lunară şi trimestrială din istoria sa.

Afectat deja de criza economică provocată de pandemie, preţul ţiţeiului a scăzut când Arabia Saudită a anunţat că este pregătită să inunde piaţa.

Casa Albă a indicat luni, la finalul discuţiei dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, că cei doi lideri au căzut de acord asupra “importanţei stabilităţii pe piaţa internaţională a energiei”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022