Update articol:

Prezentatoarea BBC Tessa Dunlop promovează România în străinătate prin noua serie video “WHO IS ROMANIA” (vezi video)

  • Lansare: 9 octombrie. Difuzare săptămânală până pe 25 noiembrie

„Who is Romania” este o serie unică de filme destinate platformelor social-media, cu scopul de a promova România într-o manieră inovatoare și pentru a face cunoscute publicului internațional personalități românești cu destine remarcabile.
De la Ştefan cel Mare la Regina Maria şi de la Enescu la Brâncuşi, prezentatoarea britanică Dr Tessa Dunlop va purta publicul străin într-o călătorie prin istoria României.

STEPHEN THE GREAT | Who Is Romania with Dr Tessa Dunlop | Episode 1

The medieval warrior who took the fight to the ottomans and showed off about it big time. Stephen the Great and Romania’s exquisite painted monasteries with Dr Tessa Dunlop."Who Is Romania", a unique miniseries about outstanding Romanian personalities. New episodes every week.Follow Romanian Cultural Institute in LondonFollow Tessa Dunlop#whoisromania

Publicată de Romanian Cultural Institute in London pe Joi, 8 octombrie 2020

 

Care e legătura dintre Prinţul Charles şi Dracula? Cum a susţinut Napoleon al III-lea un tânăr pictor român? Cum a pus Regina Maria ţara noastră pe harta mass-mediei şi ce spuneau ziarele vremii? Iată câteva dintre întrebările pe care Tessa Dunlop le va aborda.

“Who is Romania“ este scrisă și prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește și este autoarea lucrărilor „The Bletchley Girls” și „The Century Girls” și câștigătoare a numeroase premii pentru producția BBC „Coast”. A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat și acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României. Tessa Dunlop: „A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil”.

Seria “Who is Romania“ este produsă de Storytailors, casă de producție internațională fondată de un român, care acoperă peste 40 de țări. Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR.

Seria va fi difuzată săptămânal, începând cu 9 octombrie (Ştefan cel Mare) şi continuând săptămâna următoare cu Regina Maria.
Episoadele vor fi lansate pe https://www.facebook.com/ICRLondon.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/03/2021)

Notificare inchidere etapa 2 majorare capital social, intermediar Tradeville

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (04/03/2021)

Aprobare oferta publica de cumparare actiuni emise de Evergent Investments SA

COMELF S.A. (CMF) (04/03/2021)

Convocare AGAO 15 Aprilie 2021