Update articol:

Prima serie de absolvenți ai Școlii de aplicatori înființată cu fonduri UE, pe lista de recrutare a EMS Floor Group

EMS Floor Group constructii muncitori cursuri aplicatori pardoseli parcitica fonduri europene
  • EMS Floor Group a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 20% față de anul precedent

  • Proiectul se ridică la o valoare de 500 000 euro și beneficiază de co-finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Prima serie de elevi care au urmat stagii de practică în cadrul primei Școli de aplicatori în domeniul pardoselilor, deschisă în România de EMS Floor Group, cu finanțare europeană, au încheiat pregătirea și, în măsura în care doresc, intră pe lista de candidați pentru recrutare ai companiei. Aceștia au obținut calificarea de ”Ajutor aplicator pardoseli pe bază de rășini sintetice” iar după angajare vor putea profesa în această meserie într-unul dintre șantierele companiei. În prezent, în cadrul proiectului  mai sunt în derulare stagii cu patru grupe de elevi, iar până la finalul anului școlar 2020-2021 vor beneficia de pregătire practică încă cinci grupe. EMS Floor Group anunță, totodată, că începând cu anul viitor va extinde curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații, potrivit unui comunicat de presă.

EMS Floor Group a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 20% față de anul precedent. Pentru 2021, compania își propune să deschidă o filială în Ungaria, să se dezvolte în continuare pe mai multe piețe și să investească masiv în digitalizare, ca parte a strategiei de a atinge o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, în 2023.

EMS Floor Group, compania cu cel mai mare număr de aplicatori de pardoseli pe bază de rășini sintetice din România, ce activează la nivel european, a deschis în octombrie 2020, la Turda, prima Școală de aplicatori în domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor. Structurat pe stagii de practică de 60-90 de ore, proiectul se ridică la o valoare de 500 000 euro, beneficiază de co-finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 şi va fi implementat până în august 2022, se mai anunță în comunicat.

Fondată în 2010, de frații Claudiu și Marius Baciu, EMS Floor Group derulează în prezent proiecte pe cinci piețe europene – Belgia, Luxemburg, România, Ungaria și Franța cu o echipă formată din 140 de angajați.

Am început acest proiect anul trecut, din dorința de a pregăti profesional specialiștii de care avem mare nevoie în contextul dezvoltării pe care ne-o propunem și care nu sunt disponibili pe piața muncii din România. În cele trei luni de practică, elevii care vin din liceu, școală de meserii sau școală profesională au ocazia să petreacă timp în companie, să se familiarizeze cu aparatele și metodele de lucru, să aplice pardoseli, practic <<să fure meserie>>, după cum se spune. Scopul programului este și să oferim copiilor din zonele defavorizate șansa să învețe o meserie care să îi ajute să aibă un viitor decent”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group.

Până la finalizarea proiectului, EMS Floor Group își propune să pregătească în domeniul aplicatorilor de pardoseli 185 de elevi provenind din  regiunea Nord-Vest și să facă recrutări din rândul acestora pentru proiectele viitoare ale companiei. O grupă de stagiari are în componență 8-16 elevi iar primii opt au finalizat stagiul de practică, câțiva dintre ei urmând să fie angajați în companie. La stagiile de practică din cadrul Școlii de aplicatori pot participa elevii înrolați în cadrul unităților de învățământ liceal, post-liceal și profesional care și-au ales specializarea în construcții.

EMS Floor Group extinde curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații

În prezent, compania are Convenții-cadru de colaborare cu cinci unități de învățământ care reunesc clase de învățământ profesional și tehnic în domeniul construcțiilor și anume: Școala Profesională Poiana Turda, din Turda, Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, Școala Profesională Specială “Sfânta Maria” din Bistrița, județul Bistrița-Năsăud și Liceul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Dej.

Elevii care au finalizat cu succes stagiul de practică și au beneficiat, totodată, de celelalte activități suport oferite prin intermediul proiectului – consiliere profesională și activități la un workshop pe teme de sensibilizare, sunt în an terminal în cadrul Școlii Profesionale Poiana Turda. Așadar, elevii termină o școală profesională cu calificarea Zugrav-Ipsosar-Vopsitor-Tapetar. În plus, au o șansă mai bună să fie integrați pe piața muncii în industria construcțiilor, cu posibilitatea de a lucra inclusiv pe această nișă inovativă a pardoselilor din rășini epoxidice. Noi ne-am propus ca, la finalul programului, să angajăm cât mai mulți dintre absolvenții Școlii de aplicatori”, a mai spus Claudiu Baciu.

EMS Floor Group anunță, totodată, că începând cu anul viitor va extinde curricula de practică și la segmentul de aplicare de hidroizolații. În acest sens, compania a dezvoltat colaborări cu majoritatea profesorilor de specialitate din unitățile de învățământ partenere și își propune ca, până la începutul următorului an școlar, să dezvolte împreună cu aceștia noi CDL-uri (curricule de dezvoltare locală), prin care să fie acoperite mai în detaliu disciplinele pentru care EMS deține expertiză de specialitate: aplicarea de pardoseli din rășini epoxidice, respectiv aplicarea de hidroizolații.

”Această specializare este cuprinsă în proiectul nostru, dar pentru că ne dorim să dezvoltăm și să aplicăm programe de învățare de calitate și care, totodată, să fie în sinergie cu curriculele școlare existente, am decis să organizăm și stagii de practică pe segmentul de hidroizolații, începând cu următorul an școlar. Pentru noi, piața muncii din România a rămas la fel de nepregătită în ceea ce privește lipsa de personal calificat, situație cu care ne confruntăm încă de la demararea businessului. Există în continuare un deficit de specialiști, pandemia nu a schimbat acest lucru și nici nu există semne să se va redresa ceva”, a explicat Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group.

Proiectul va fi implementat în toată Regiunea Nord-Vest iar programul stagiilor de practică este deschis tuturor elevilor care se specializează în domeniul construcțiilor.

Echipa de proiect este în continuă căutare de noi colaborări cu alte unități de învățământ și își propune să organizeze șantiere de exercițiu în toate localitățile în care identifică un grup țintă interesat.

Despre EMS Floor Group:

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Titlul proiectului: „Stagii de practica în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din regiunea Nord-Vest”

Cod proiect: POCU/633/6/14/133019

EMS Floor Group – un grup de firme fondate de frații Claudiu și Marius Baciu. Companiile activează în domeniul prestărilor de servicii în construcții și implementează sisteme profesionale de pardoseli.

EMS Floor Group are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing.

EMS Floor Group aplică sisteme profesionale de pardoseli pe bază de răşini şi este, de asemenea, specializată în hidroizolaţii. Compania lucrează cu cei mai importanţi furnizori de răşini din Europa, iar echipele sale de aplicatori sunt pregătite să lucreze cu orice sistem de răşini profesionale şi să aplice orice tip de pardoseli pe bază de răşini epoxidice sau poliuretanice.

Cele mai mari proiecte derulate de EMS Floor Group au fost, între altele, parcarea subterană de la Piața Universității din București, o lucrare pentru un gigant farma din Ungaria, sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia și sistemul de pardoseli pentru lanțul de retail Auchan, în Luxemburg.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (16/08/2022)

Detalii teleconferinta rezultate S1 2022

TERAPLAST SA (TRP) (16/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 8 august - 12 august 2022

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.001/34,800/33,800 (EBDOWTS22) (16/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 16 si 17 August 2022

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022