Update articol:

Primăria Capitalei – o nouă emisiune de obligațiuni municipale, pentru refinanțarea celei din 2018

Primarul General, Nicușor Dan, a participat astăzi, 11 aprilie 2022, alături de viceprimarii Horia Tomescu și Stelian Bujduveanu, la prezentarea unei noi emisiuni de obligațiuni municipale, precum și a mecanismului de subscriere și decontare al acestora.

Primăria Capitalei are în vedere refinanțarea emisiunii de obligațiuni din anul 2018, când Municipiul București a contractat un împrumut de la BERD în valoare de 555 milioane lei pentru refinanțarea emisiunii de obligațiuni municipale din 2015, parte a datoriei contractate în 2005.

Evenimentul a fost organizat la sediul Primăriei Capitalei în colaborare cu BRD – Groupe Societe S.A. și Raiffeisen Bank S.A.

Primarul General, Nicușor Dan, a declarat: ”Mesajul meu către mediul bancar și mediul de afaceri, către creditorii noștri și către investitori este acela că PMB e o instituție de încredere, serioasă, care se ține de cuvânt. Asta înseamnă să ne respectăm contractele, să plătim la timp – dar și să nu facem risipă, să nu angajăm în cheltuieli inutile, care nu aduc nimic concret orașului, cum s-a întâmplat în trecut.  Primăria Capitalei continuă să investească în viitorul orașului, în modernizarea lui. În ciuda alocării bugetare similare cu cea din 2021 și în condițiile inflației mai mari, investim în continuare pentru București.”

Astfel, în cadrul evenimentului, Primarul Capitalei a prezentat investitorilor proiectele de investiții derulate în prezent de Municipalitate, precum și cele care urmează a fi demarate pentru dezvoltarea Bucureștiului: ”Un proiect important pentru mine și pentru oraș rămâne trenul metropolitan. A fost finalizat studiul preliminar, iar acum urmează studiul de fezabilitate. E un proiect care vrea să decongestioneze Bucureștiul, care vrea să ofere o alternativă reală la traversarea orașului într-un mod rapid, nepoluant. De asemenea, țin în continuare la investiții în flota STB, pentru modernizarea și electrificarea ei. Vom avea 100 de tramvaie noi de la Astra Arad (în construcție), 100 de autobuze electrice noi (licitație în curs) și 100 de noi troleibuze noi (licitația va fi relansată). Mai mult, investim și în modernizarea unor linii de tramvai. Au fost deja emise certificate de urbanism pentru câteva rute, iar pentru altele a fost depusă deja documentația. Vom finanța aceste investiții pentru transport predominant din fonduri europene, dar și din fondurile PMB. De asemenea, împreună cu Consiliul Județean Ilfov, avem proiectul celor zece radiale, drumuri expres care să conecteze Bucureștiul cu autostrada de centură, trecând prin șoseaua de centură, cum este, de exemplu, Prelugirea bulevardului Timișoara până la autostrada de centură, iar aceste ieşiri vor echilibra orașul din punct de vedere al traficului.”

De asemenea, Nicușor Dan a vorbit și despre investițiile Primăriei Capitalei în dezvoltare urbană – PIDU Zona Centrală: ”E vorba de transformarea centrului Capitalei de-a lungul Dâmboviței, inclusiv cu spații pietonale, piste de biciclete, parcări. Finanțăm acum câteva obiective din PIDU, iar în anii viitori celelalte. Fondurile europene și PNRR sunt, în același timp, o oportunitate extraordinară nu doar pentru transport și pentru mediu, ci și pentru patrimoniul istoric al Capitalei. Am depus săptămâna trecută proiecte de 50 de milioane de euro pentru renovarea unor clădiri publice și blocuri de locuințe. Pinacoteca sau blocul Rosenthal sunt printre clădirile care vor fi renovate”.

La eveniment au participat investitori din domeniul financiar și bancar, precum reprezentanți ai băncilor comerciale BCR, BRD, Raiffeisen Bank, CEC, Eximbank, Unicredit, Patria Bank, Libra Internet Bank, reprezentanți ai companiei de asigurări Allianz Țiriac Asigurări, reprezentanți ai instituțiilor financiare internaționale BERD și IFC, reprezentanți ai fondurilor de pensii NN Pensii Private, BCR Pensii, BRD Fond de Pensii, BT Pensii, intermediari ai Raiffeisen Bank, BRD, BTCP, Dentons.

De asemenea, au fost prezenți consilieri generali ai Municipiului București, precum și specialiști ai Primăriei Capitalei din domeniul urbanism, financiar și economic.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022