Update articol:

Prime Transaction: Companiile din BET au raportat o creștere a profitabilității de 29%, în primul semestru

Cele mai mari cresteri ale profitabilitatii le inregistram in cazul Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Nuclearelectrica si Conpet

Trendul ascendent al rezultatelor financiare afisate de catre companiile listate s-a mentinut, în primul semestru din 2019, potrivit unei analize Prime Transaction. Luand ca si esantion companiile constituiente ale indicelui BET, observam o crestere de peste 15% a veniturilor inregistrate, in timp ce la nivelul profitabilitatii cresterea este mai semnificativa, fiind de circa 29%, potrivit analistilor.

Acestia arată: “In total emitentii din BET au realizat afaceri de circa 31 mld lei (circa 6.5 mld euro) si au generat un profit de peste 7 mld lei (circa 1.5 mld euro).

Per ansamblu putem vorbi de o marja a profitabilitatii de circa 23% pe care o putem clasifica ca una foarte buna. La nivelul veniturilor 13 din 16 emitenti inregistreaza cresteri. Cel mai mare avans se inregistreaza in cazul Fondului Proprietatea (influentata de veniturile in crestere din dividende si de reevaluarea detinerilor de actiuni). Urmeaza companiile de crestere Sphera, Purcari, Digi care isi confirma modelul economic propus investitorilor, cresterea veniturilor depasind 20% pentru 3 dintre cele 4 companii din aceasta categorie.

O a treia grupa cu crestere peste medie o reprezinta companiilor din energie beneficiare ale preturilor crescute ale produselor energetice intr-o economie aflata in plina expansiune. La nivelul profitabilitatii trebuie sa remarcam ca toti cei 16 emitenti din componenta BET inregistreaza profit. Dintre acestia jumatate inregistreaza profituri in crestere, cealalta jumatate nereusind sa depaseasca nivelul aferent anului trecut.

Cele mai mari cresteri ale profitabilitatii le inregistram in cazul Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Nuclearelectrica si Conpet. In cazul OMV Petrom trebuie sa tinem cont ca in trimestrul 2 din 2018, oprirea mai indelungata a rafinariei Petrobrazi a creat un efect de baza favorabil. Rezultatele primului semestru mentin emitentii listati la BVB la un nivel atractiv prin prisma analizei fundamentale. Cresterea economica se reflecta, dupa cum era de asteptat, si in evolutia financiara a companiilor listate.”

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/08/2020)

Disponibilitate Raport la S1 2020 si detalii teleconferinta

ELECTROARGES SA (ELGS) (07/08/2020)

Hotararea AGOA + AGEA 04.08.2020 - versiune limba Engleza

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (07/08/2020)

Notificare - rezultate oferta publica cumparare actiuni proprii

SILVER Future TURBO LONG 1/9.5/10 (EBSLVTL34) (07/08/2020)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare EBG suspendare limita variatie

Digi Communications N.V. (DIGI) (07/08/2020)

Anunt conferinta telefonica rezultate financiare H1 2020