Update articol:

Primul ETF futures pe bitcoin din SUA urmează să înceapă tranzacționarea săptămâna viitoare

bitcoin Sursa foto: pixabay.com

ETF-ul futures pe bitcoin de la ProShares va începe să fie tranzacționat săptămâna viitoare, potrivit unei raportări a companiei de vineri, marcând un moment important în dezvoltarea industriei criptografice din Statele Unite, arată CNBC.

Securities and Exchange Commission (SEC), autoritatea de reglementare, nu a aprobat în mod oficial crearea de ETF futures pe bitcoin și agenția poate nu va face niciodată o declarație oficială de aprobare pentru acesta. Însă anunțul ProShares indică faptul că este puțin probabil ca agenția să blocheze listarea în acest moment.

NYSE Arca, bursa de ETF-uri, a certificat „aprobarea sa pentru listare”, ceea ce înseamnă că bursa va permite investitorilor să tranzacționeze fondurile conform legii federale, fără intervenția SEC. O persoană familiarizată cu luarea deciziilor SEC a clarificat că ETF-ul va putea începe tranzacționarea săptămâna viitoare, cu excepția oricărei plângeri de ultim moment din partea autorității de reglementare.

ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy, care va da expunere la contracte futures pe bitcoin, dar nu pe piața spot, va tranzacționa sub simbolul „BITO”.

Data propusă pentru listare este luni, conform noii raportări, dar asta nu înseamnă neapărat că atunci va începe tranzacționarea. Aceasta ar putea veni mai târziu în săptămână. ProShares a refuzat să comenteze.

Susținătorii criptomonedelor fac presiuni de ani de zile pentru ca autoritatea de reglementare să aprobe un ETF legat de bitcoin, iar acesta este așteptat de mulți să aducă o nouă clasă de investitori în monedele digitale.

Anticiparea listării ETF pare să fi creascut prețul bitcoin în ultima săptămână. Criptomoneda a crescut cu peste 10% în ultima săptămână și s-a tranzacționat la peste 61.000 USD vineri după-amiază.

Mai multe companii, inclusiv Invesco și Valkyrie, au solicitat să lanseze ETF-uri similare care ar putea urma ProShares pe piață în săptămânile următoare.

Aprobarea unui ETF futures pentru bitcoin va fi văzută doar ca o victorie parțială de către unii din comunitatea criptografică, întrucât perspectivele unui fond similar care urmărește prețul spot al pieței bitcoin rămân neclare.

Un ETF, care înseamnă „fond tranzacționat la bursă”, este un activ care se tranzacționează pe piața deschisă ca o acțiune și este deschis investitorilor obișnuiți. Unele companii, cum ar fi Grayscale, au produse care oferă deja expunere la bitcoin, dar sunt disponibile numai investitorilor bogați calificați sau pe piețele nereglementate, unde acțiunile se tranzacționează adesea la un preț care nu se potrivește cu criptomoneda de bază.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022