Update articol:

Principalul broker de criptomonede Voyager Digital suspendă toate tranzacțiile, depunerile și retragerile clienţilor

  • „A fost o decizie extrem de dificilă, dar credem că este cea potrivită, având în vedere condițiile actuale de piață”, a declarat Stephen Ehrlich, CEO al companiei Voyager.

  • Bitcoin a înregistrat cea mai amplă pierdere trimestrială din mai mult de un deceniu, de circa 58%

 

Brokerul de active digitale Voyager Digital a întrerupt toate tranzacțiile clienților, depunerile, retragerile și recompensele de loialitate, potrivit unui comunicat publicat vineri după-amiază, potrivit CNBC.

„A fost o decizie extrem de dificilă, dar credem că este cea potrivită, având în vedere condițiile actuale de piață”, a declarat Stephen Ehrlich, CEO al companiei Voyager.

Erlich a continuat spunând că decizia a fost luată pentru a oferi companiei timp suplimentar pentru a continua „explorarea alternativelor strategice cu diverse părți interesate” și că vor fi oferite informații suplimentare la „momentul potrivit”.

Anunțul Voyager vine pe fondul unor probleme în sectorul cripto. Cele două criptomonede cele mai tranzacționate, bitcoin și ether, au scăzut cu peste 70% față de vârfurile lor în noiembrie anul trecut, iar prăbușirea din mai a stablecoin UST a transmis unde de șoc pe o piață deja cu probleme.

Vestea vine la câteva zile după ce unul dintre clienții Voyager nu a reușit să plătească un împrumut în valoare de sute de milioane de dolari, alimentând preocupările tot mai mari cu privire la un efect de contagiune a insolvențelor în industrie.

Luni, brokerul a emis o notificare conform căreia un important fond criptografic Three Arrows Capital (3AC) nu a putut să plătească un împrumut în valoare de peste 670 de milioane de dolari. La acea vreme, Voyager a spus că intenționează să urmărească recuperarea de la 3AC și, între timp, a spus că va continua să funcționeze și să onoreze comenzile și retragerile clienților.

Începând cu 24 iunie, Voyager a declarat că are aproximativ 137 de milioane de dolari SUA și că deține active cripto. De asemenea, compania a menționat că are acces la o linie de credit de 200 de milioane de dolari în numerar și “monede stabile” USDC, precum și la o linie de credit revolving de 15.000 de bitcoin (318 milioane de dolari) de la Alameda Ventures, care este firma de tranzacționare a fondatorului FTX, Sam Bankman-Fried.

Săptămâna trecută, Alameda a angajat 500 de milioane de dolari finanțare pentru Voyager, iar firma a retras deja 75 de milioane de dolari din acea linie de credit, dar se pare că acest lucru nu a fost suficient pentru a menține afacerile.

Voyager este un concurent al companiei de creditare cripto BlockFi, care a fost, de asemenea, prinsă în recenta criză de lichiditate din sector. FTX tocmai a încheiat un acord de credit de 680 de milioane de dolari pentru a achiziționa BlockFi, potrivit The Block.

Decizia Voyager vine după ce platforma populară de cripto Celsius a întrerupt, în mod similar, toate retragerile, schimburile și transferurile între conturi din cauza „condițiilor extreme de piață” pe 13 iunie. Celsius nu a anunțat încă îndrumări concrete cu privire la următorii pași.

Şi platforma de tranzacţionare a criptomonedelor CoinFlex a oprit săptămâna trecută retragerile de către clienţi, tot din cauza condiţiilor extreme.

 

  • Bitcoin a înregistrat cea mai amplă pierdere trimestrială din mai mult de un deceniu, de circa 58%

 

Bitcoin a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an cea mai amplă pierdere din mai mult de un deceniu, de circa 58%, potrivit datelor furnizate de CryptoCompare, conform CNBC.

Bitcoin a scăzut de la nivelul de 45,524 de dolari pe unitate consemnat la începutul trimestrului al doilea la circa 18.000 de dolari pe unitate, joi, conform datelor CoinDesk. Aceasta este cea mai slabă performanţă trimestrială înregistrată de bitcoin după trimestrul trei al anului 2011, când a pierdut 68,1% din valoare.

În iunie, bitcoin a scăzut cu 39,8%, consemnând cea mai slabă evoluţie lunară din 2010, când criptomoneda a devenit vdisponibilă pe platforme, potrivit Coin Metrics. Între timp, ether a scăzut cu 69,3% în trimestrul doi, cea mai slabă evoluţie trimestrială de la crearea monedei, în 2015.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022