Update articol:
Curtea de Apel Craiova și-a declinat competența

Procesul dintre SIF Oltenia și ASF se va judeca la București

sursa Pixabay

Curtea de Apel Craiova a declinat competența teritorială în favoarea Curții de Apel București, în procesul dintre SIF Oltenia (SIF5) și Autoritatea de Supraveghere Financiară, având ca obiect suspendarea executării Deciziei nr. 937/18.07.2019 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit unui comunicat al SIF5.

Prin decizia respectivă, ASF a obligat SIF Oltenia să convoace Adunarea Generală, cu ordinea de zi solicitată de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, după ce emitentul a refuzat să facă acest lucru. Inițial, SIF Oltenia a motivat prin faptul că punctele propuse de cei doi acționari sunt nelegale. 

Cele două SIF-uri au cerut aprobarea revocării administratorilor SIF5  Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora de la data aprobării hotărârii.

ASF a impus SIF Oltenia să convoace AGA până pe 2 august, însă SIF Oltenia a invocat faptul că între timp cei doi acționari raportaseră o reducere a deținerii cumulate sub 5%, respectiv de 4,99%, nemaideținând pachetul necesar pentru solicitarea convocării AGA.

Ulterior, SIF1 și SIF4 au revenit cu un raport de deținere prin care anunțau că au revenit la 5%, iar conducerea SIF Oltenia a transmis ASF o sesizare, în care punea la îndoială acest raport.

Conducerea SIF Oltenia respinge convocarea AGA, impusă de ASF

SIF Banat Crișana intervine în sprijinul apărării Autorității de Supraveghere Financiară, în procesul cu SIF Oltenia